oimg_GC00387384_CA00387403

Žiemą labai gerai būna visokie troškiniai, ypač su paprikomis. Juk šalta. ir norisi kažko tokio, kas ne tik pasotina, bet ir verčia truputį nusišypsoti. O spalvos šypsotis verčia visad.

Taigi, saldžiųjų pipirų troškinys su dešrelėmis:

500 g šviežių dešrelių

2 raudonos paprikos

1 geltona paprika

2 dideli svogūnai

3 skiltelės česnako

5 šaukštai grietinės

druskos, pipirų, kumino, petražolių (pagal skonį)

 

Dešreles (čia tos paprastos, žalios, kuriose dar galima įžvelgti mėsą) dedame į gilią keptuvę, įpilame kelis šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir kepame.

Kol dešrelės kepa, pasiruošiame daržoves – šiaudeliais supjaustome paprikas ir svogūnus, susmulkiname česnaką.

Kai dešrelės iškepa, jas išimame į dubenėlį, o į likusį sultinį su riebalais dedame svogūnus. Pakepame. Tada suberiame česnakus ir paprikas.

Kai daržovės apkepa, suberiame gabaliukais supjaustytas dešreles, įdedame grietinę, prieskonius ir dar patroškiname.

Valgoma su bulvėmis.

Skanaus!

P.S. šio kiekio užtenka penkiems valgytojams ir dar tėčiui kitai dienai pietums lieka.

Šypsokitės!