Atvelykis lepino gražiu oru ir saule. Tai pati gražiausia vaikų šventė – Atvelykis. Kaip jau ir esu rašius, visais laikais šią dieną būdavo vaikų taisykles – jie kiaušiniauja, ridena kiaušinius pagal savas taisykles, dainuoja savo pasirinktas dainas, žaidžia žaidimus. Tai kodėl jiems neleisti to?
Ši diena kaip reta tinkama tokiems užsiėmimams. Žaidimai gali būti patys įvairiausi – nuo kiaušinių slėpimo ir ieškojimo, iki „Karalius Abrahamas turėjo sūnų, kuris nevalgė, anei negėrė, tiktai dainavo dainą šią…” Pavasaris išveja žmones nuo kompiuterių, vaikus iš kambarių. Ir tai labai smagu.
Tiesa, kepėm ir mėsą. Jau ne sezono atidarymas, bet vis tiek pasidalinsiu atradimu. Visada stengiamės surasti patį pačiausią receptą mėsai ant iešmų kepti. Taigi, mano atradimas labai paprastas – mėsą supjaustom, padruskinam, papipirinam, žolelėm mėgstamom apibarstom. Tada rankomis gerai išmaigom ir paliekam valandai. Jokio majonezo, jokio rauginimo, jokio paros laikymo. Mėsa iškepa minkšta, sultinga. Žinau, kad iš pradžių paskaičius šį receptą, norisi pasukioti pirštu prie smilkinio, bet vis tiek per ilgą kepsnių sezoną, siūlau išmėginti.
Vaikystėje prisimenu, šią dieną pagaliau po klevo šakomis pakabindavo sūpuokles, vasaros sezonui iki rudens. Būdavo ilgai lauktas įvykis, kurio laukdavom beveik kaip kūčiukų per Kūčias.
Gerų minčių!