Press "Enter" to skip to content

Mielinės bandelės su lašinukais

Kaskart vis išbandau įvairius mielinės tešlos variantus. Šiuokat mėginau variantą su sausomis mielėmis ir kefyru. Bandelės skanios, minkštos. Be to ir laiko daug neužtrunka pagamint – kol troškiniui kepiau dešreles ir ruošiau daržoves – pakilo ir beliko pakept.

Tešlai:

1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
11 g sausų mielių
truputis druskos
3 stiklinės miltų

 

Įdarui: smulkiai pjaustyti lašinukai, ropinio svogūno galvutė. sauja aguonų

 

Kefyrą supilame į dubenį. Ten pat supilame aliejų. Truputį pašildome. Labai daug nereikia, bet jei bus šalta masė – mielinė tešla neiškils. Mieles sumaišome su miltais ir į juos supilame pašildytą kefyro ir aliejaus mišinį. Truputį pasūdome. Suminkome ir paliekame šiltai pakilti apie pusvalandį.

Kol kyla tešla paruošiame įdarą – smulkiai supjaustome rūkytus lašinukus, svogūną, įberiame aguonų.

Darome nedidukes bandeles ir kepame, aptepę kiaušiniu bei pabarstę sezamo sėklomis, 20 minučių 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Stebėkite, kol bandelės bus gražios, rusvos spalvos.

Skanaus!

P.S. įdarai manau, kad gali būti įvairiausi – varškė, uogienė, smulkiai supjaustytos dešrelės, sūris.

 

 

3 Comments

  1. ryžas ryžas 2012 02 18

    [čia atėjo piktas ryžas adminas ir viską išcenzūravo. taip atsitiks su visais komentarais, kuriuose keywordas bus naudojamas vietoj vardo, o vėliau tokie komentatoriai bus traukiami į spamerių sąrašą.]

Comments are closed.