Press "Enter" to skip to content

Konkurso dalyvis: Baltojo šokolado ir aviečių bei gervuogių tortas

Šį receptą mums atsiuntė Lina:

 
Biskvitui reikės:
150 g lazdyno riešutų
150 g sviesto
3 kiaušinių
150 g cukraus
150 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
50 ml pieno
 
Baltojo šokolado kremui:
15 g želatinos
50 ml vandens
400 g baltojo šokolado
500 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)
3 kiaušinių baltymai
400 g aviečių arba gervuogių, arba per pusę sumaišyti
 
Pirmiausia kepame biskvitą. Riešutus beriame į skardą ir šauname į 180 laipsnių orkaitę paskrustų, kokioms 10 minučių. Kai riešutai pradeda skleisti kvapą ir pageltonuoja, išimam iš orkaitės, beriam į dubenį ir leidžiam truputį atvėsti. Tada patriname riešutus tarp delnų, kad nusiluptų luobelės. Išlupame riešutus iš luobelių, palaukiame kol visai atvėsta ir sumalame virtuviniu kombainu iki rupių miltų. Ištirpdome sviestą ir leidžiame truputi atvėsti. Nuo baltymų atskirtus kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, išplakame iki balsvų putų ir dar plakdami supilame sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Tada sumaišome su riešutais, pilame į trynių plakinį, dar supilam pieną ir viską išmaišome. Tešla turėtų būti tirštoka. Išplakame kiaušinių baltymų iki putų ir po truputėlį įmaišome į tešlą. Torto formą ištepame sviestu, dugną išklojame kepimo popieriumi. Viską sudedame į formą ir kepame kokias 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Paliekame biskvitą atvėsti, (aš jį išsikepiau iš vakaro).
Ruošiame kremą. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir leidžiame pabrinkti. Sulaužytą šokoladą dedame į dubenį, statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir leidžiame ištirpti. Kai jau beveik ištirpęs, išjungiame ugnį, pamaišome, kad baigtų tirpti, ir paliekame ant garuojančio puodo, kad nesustingtų. Tada grietinėlę išplakame iki standžių putų, Želatiną supylę į nedidelį puodelį, pašildome, kad aptirptų ir pasidarytų vientisa masė, tik saugome kad neužvirtų. Nuimame želatiną nuo ugnies, įdedame šaukštą išplaktos grietinėlės, sumaišome ir gautą masę po truputį įmaišome į visą plaktą grietinėlę. Į grietinėlę įmaišome truputį atvėsusį baltąjį šokoladą. Masė gaunasi pakankamai tiršta. Tada išplakame kiaušinių baltymus iki standžių, bet ne kietų putų, ir atsargiai įmaišome į šokolado ir grietinėlės masę. Kremas turėtų pasidaryti lengvas ir minkštas. Kokius 6-7 šaukštus kremo dedame į kitą indelį ir paliekama torto papuošimui, taip pat atidedame aviečių ir gervuogių torto papuošimui. Visas kitas avietes ir gervuoges beriame į kremą ir lengvai pamaišome.
Atsegame torto formą, biskvitą perpjauname per pusę, viršutinį sluoksnį nuimame, apatinį paliekame ir vėl užsegame kepimo formą. Ant formoje likusio biskvito dedame kremą, tada užvožiame viršutinį biskvito sluoksnį ir atsargiai aptepame likusiu kremu. Bei papuošiame likusiomis avietėmis ir gervuogėmis. Tortą statome į šaldytuvą nakčiai, ar bent kokioms 4 valandoms.
Tortą prieš pateikiant ant stalo, geriausia palaikyti kambario temperatūroje, kad jis paminkštėtų.

Skanaus!

Kaip jau minėjau šis tortas dalyvauja Skaniausio patiekalo receptų konkurse, galite komentuoti po juo – bus lengviau apsispręsti, kas nugalės.