Press "Enter" to skip to content

Keli dalykai, be kurių neišsivers nei viena mama, tik ką pagimdžiusi mažylį

Foto iš rachelthurston.com

Nors nuo Jorio gimimo jau praėjo trys metai, bet daugelis dalykų nekinta. Mamos manęs vis klausinėja, koks turėtų būti kūdikio kraitelis, bet apie jį galite paskaityti ramiai ankstesniame įraše. Ir neišsigąskite, kad sąrašas gerokai trumpesnis už tą, kurį įteikia daugelis vaikiškų prekių parduotuvių. Juk jei kūrėjai kuria, pardavėjai parveža – jie privalo sukurti jų būtinumo pagrindimą. Ir nebūtinai, tie daiktai, kuriuos surašiau ir Jums pasirodys patys reikalingiausi. Kiekviena mama žino savo komforto poreikį

Tačiau, neužtenka vien pasirūpinti kūdikiu – juk jam gimus Jūs irgi turite savo gyvenimą.

Pirmiausia, pasirūpinkite patogiais naminiais rūbais – pavyzdžiui, minkštu chalatu ir šlepetėmis, patogia pižama. Gal skamba ir truputį keistai, bet jo reikia ne tik naktį, kai keliatės maitinti kūdikio, bet ir dieną.

Antras pagal svarbumą daiktas – maitinimo liemenėlė. Išmėginau per savo maitinimo koarjerą jų labai daug – suskaičiuočiau gal 30. Labiausiai nusivyliau tomis, kurios nelaiko formos, po skalbimo praranda  elastingumą ir neatlieka pagrindinės savo funkcijos. Dar labai nemėgstu liemenėlių, turinčių tokio tipo užsegimą:

Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo patogios, po pirmo skalbimo išsiskečia, pasidaro „per daug medžiagos”.

Kaip teisingai pasirinkti liemenėlę rasite anita.lt tinklapyje. Beje, maitinimo liemenėlėms galioja tos pačios taisyklės, kaip ir kasdieniams rūbams – jos turi būti patogios, gerai nešiotis ir nekelti papildomų problemų. Prie to paties, dar reiktų paminįti įklotėlius į liemenėlę. Juos galite naudoti vienkartinius, galite skalbiamus – kaip kam patogiau. Naudojau abejopus, didelio skirtumo nėra.

Trečias svarbus dalykas – vanduo. Jo būtinai reikia išgerti bent du litrus, tai Jums pravers patogi gertuvė.

Ketvirtas – patogus prietaisas skaityti. Nesvarbu, ką pasirinksite – telefoną, skaityklę, mažą kompiuteriuką.

Penktas, patogi avalynė pasivaikščiojimams.

Šeštas, bet tikrai ne mažiau svarbus – PAGALBA. Išdrįskite jos paprašyti aplinkinių, kad rastumėt laiko nusimaudyti ir pakvėpuoti.

Aišku, sąrašas gali būti ir žymiai ilgesnis – korsetas po gimdymo, specialios kojinės, maitinimo pagalvės, maitinimo stalas ir t.t. Kaip sakiau, svarbiausia, kad jaustumėtės patogiai ir laiminga.

Smagių minčių!