Šio sekmadienio virtuvės eksperimentai išprovokuoti Vaidos Dambrauskės, Happeak’o įkūrėjos.

Gaminimui reikės:

Masei

– 300 g. nedidelių pievagrybių;
– Keletas lapų petražolių (neturėjom, bet tiko ir be jų)

Padažui

– 2 šaukštai medaus;
– 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
– 1 šaukštelis grūdėtų garstyčių;
– 1 česnakas;
– 1 citrina;
– Žiupsnelis druskos;
– Žiupsnelis priekoninių žolelių – kalendra, čiobrelis, bazilikas.

Gaminimas:

1. Pievagrybius pjaustome pusiau arba į keturias dalis. Supjaustytus beriame į keptuvę, pridedame žiupsnelį druskos, pašlakstome šviežios citrinos sultimis, kad išliktų balti ir kepame ant nedidelės ugnies, kol išsiskirs vanduo. Troškiname tol, kol išsiskyrusios sultys išgaruos.

2. Supilame aliejų, suskystintą medų, garstyčias, citrinos sultis, išspaustą česnaką , prieskonines žoleles ir gerai išmaišome.

3. Į iškepusius pievagrybius įspaudžiame arba įtarkuojame keletą galvučių česnako ir suberiame smulkiai pjaustytas šviežias petražoles. Gerai išmaišome.

4. Ant pievagrybių supilame padažą ir marinuojame. Užtruko, kol pasiruošėme ir apkepėme batonus.

O valgėme ją su pakeptu prancūzišku batonu.

Šaukštą sviesto išsukame su trimis skiltelėmis česnako, žiupsneliu čiobrelių. Batonus įpjauname, bet neperpjauname. Tada į pjūvius įdedame išsukto česnakinio sviesto.

Apkepiname orkaitėje.

Skanaus!