Ilona pasidalino savo pancakėmis, jų gaminimo subtilybėmis. Prisiminiau ir aš seniai gamintas, bet šeimai patikusias pancakes pagal Neringą. Nieko nekeičiau, dariau taip, kaip jos recepte parašyta.
Reikės:
1,5 stiklinės miltų,
1,5 stiklinės pasūkų arba kefyro,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
1/2 stiklinės aliejaus,
1 kiaušinio,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. sodos,
žiupsnelio druskos.
Viską išplakti, palikti geram pusvalandžiui ir kepti sausut sausutėlėje keptuvėje (apversti, kai atsiranda burbuliukai ir vos vos pagelsvėja paviršius). Jokio vargo kepti, nereikia papildyti riebalų keptuvėje ir svarbiausia – virtuvė taip nekvepia „blynais”.
Gal kam patiks
Vilma, jie tikrai nėra saldūs. Jei norisi dar mažiau saldumo, galima dėti mažiau pudros.