Idėja pietums: makaronų apkepas

Photobucket

Niekada nesu dariusi makaronų apkepo. Paskaitinėjau vienur, kitur, peržiūrėjau šaldytuvo ir „sandėliuko“ turinį… Improvizavau pagal save.

2/3 makaronų pakuotės,
apie 150 gr. rūkytos mėsytės file,
3 pomidorai,
2 kiaušiniai,
4-6 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
200 gr. fermentinio sūrio,
bazilikų, krapų (naudojau šaldytus),
druskos, pipirų.

Makaronus išviriau, sumaišiau su smulkiai pjaustyta file, postabiai pjaustytais pomidorais, baziliku, krapais, druska, pipirais. Iš kiaušinių, miltų ir pieno pasidariau plakinį, apipyliau makaronus ir į orkaitę. Vidutinio karštumo. Apkepą kepant pradžiai uždengiau, po to kepiau atidengtą, kad apskrustų. Baigiant kepti apibarsčiau tarkuotu sūriu.
Skanaus ir geros improvizacijos. Kitą kartą būtinai bandysiu su pievagrybiais ir svogūnais.

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *