Jau esu rašiusi apie Frappe kavą. Ji tapo šeimynos vasaros atgaiva. Bet vienodas gėrimas, nors ir skaniausias – pabosta. Juolab, kad esu kvapnios, šviežiai sumaltos kavos fanė. Taigi patyrinėjus internetą, radau ir kitokį šaltos kavos receptą. Šiame kavos pupelės užpilamos šaltu virintu vandeniu ir laikomos per naktį, kad pritrauktų. Aišku, amerikiečiai su mažais kiekiais nesižaidžia, tai naudoja dideles talpas ir daug vandens ir kavos. Šiaip, kai paragavom, juos suprantu – juk gaminimo procesas ilgas – 12 valandų reikia, kad kava gerai prisitrauktų, tai kas prasidės su stikline kita. Tenka iš vakaro planuoti, kad ryt norėsi šaltos kavos. Bet… Taigi mano eksperimentas.
Tris šaukštus kavos užpyliau puse litro šalto virinto vandens ir palikau per naktį. Ryte nukošiau, gavosi labai rudas kavos koncentratas. Kvepiantis gardžiai.
Į stiklinę pridėjau ledukų, įpyliau kondensuoto pieno valgomą šaukštą ir kavos antpilo. Cukraus nebedėjau, kas mėgsta saldžiai tai tikrai dar prireiks ir jo.
Pamaišome šiaudeliu ir … geriame.
Dar galima pilti įvairiausią pieną, sirupo – vienu žodžiu, eksperimentuoti, kol rasite savo tobulo skonio kavą.
Skanių, gaivių gėrimų!