Press "Enter" to skip to content

Varškėtis

Photobucket

Už idėją dėkui blog’o „Braškės su pipirais” autorei. Patiko šitas varškėtis, nes nesukrenta, išlieka purus ir – labai greit padaromas. Viską sumečiau į vieną indą, porą kartų prasukau šaukštu ir į skardą su kepimo popieriumi, pateptu aliejumi. 20-30 min. apykarštėje, 180-200 laipsnių temperatūroje – ir nebloga vakarienė ar pusryčiai vaikams, desertas tėveliui. O jeigu dar šaldytų braškių ar mamos virta uogienė…
Produktai masei (truputį pakeičiau kiaušinių kiekį…):
2 pakeliai 9 proc. varškės (Dvaro),
1 šaukštas krakmolo,
2 šaukštai miltų,
4 šaukštai cukraus,
1/2 stiklinės pieno,
4 kiaušiniai,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
vanilinio cukraus.

Skanaus!