Press "Enter" to skip to content

Tiramisù paieškos

Photobucket

Nepamenu, kada pirmąkart paragavau Tiramisù, bet nuo pirmo kąsnio tapau jo gerbėja. Dažniausiai tai būdavo parduotuvinis variantas. Atskleisti šio malonumo receptūros nebuvo kilusių minčių iki kol neperskaičiau, jog jame slypi gan daug E „vitaminų“. Tas faktas gerokai apmalšino tęsti mėgavimąsi.

Svajoju aplankyti Italija, pasimėgauti šios šalies saule, kulinariniais lobiais ir viskuo, ką ten rasiu, pamatysiu, sutiksiu ar užuosiu. Ačiū gimtadieniui ir svečiams, padovanojusiems Beatos ir Oliverio kulinarines mintis ant popieriaus. Paprasčiau tariant – jų receptų knygas. Turinyje ties „T“ raide ieškojau šio deserto atsiradimo paslapčių. Gaminau pagal Beatos receptą, o vėliau palyginau su Oliverio siūlomu variantu.

Photobucket

Renkantis reikalingus produktus buvo proga išmėginti lietuvišką maskarponės variantą (žr. foto). Jis pigesnis, keliais procentais „kūdesnis“ nei dažniausiai siūlomi šio sūrio variantai, o palaikyti idėją „pirk prekę lietuvišką“, manau, visai naudinga.

Viską, na, beveik viską dariau pagal Beatos receptūrą. Tai pirmas bandymas, pamoka ateičiai, kad sausainius nardinti reikia tikrai vos akimirkai. Manasis Tiramisù gavosi kiek per „šlapias“. Čia mano skoniui. Pabandykite Beatos ar Oliverio Tiramisù variantą ir, tikiu, jog atrasite, o gal sukursite savąjį, skaniausią.

Svarbu! Nėštukėms šie receptai nerekomenduojami dėl termiškai neapdorotų kiaušinių. Interneto platybėse tikrai galima rasti ir be kiaušinių, pavyzdžiui, šis Indrės.

Fotoreportažo pateiksiu skūpai, nes… gaminu arba fotografuoju. Suderinti šiuos du veiksmus nelabai pavyksta. Jei imuosi fotografavimo pabėga desertinės fėjos padėjėjos, o kai laisvesnės rankos nebėra ką fotografuoti – „modelis“ būna puode, orkaitėje ar pilve. Amžina „bėda“.



4 Comments

  1. Jūratė Jūratė 2010 03 31

    Niam niam, kaip skanu:):):)
    Išduokite paslaptį, kur pirkote sausainius, nes niekaip nepavyksta jų rasti…

  2. Eglė Eglė 2010 03 31

    Kai drauge is Italijos ismokys mane Tiramisu recepto (jau pazadejusi), pamokysiu ir tave:) Ji zada nuo vasaros gyvent Lt.

  3. Eitnė Eitnė 2010 03 31

    Jūrate, jų būna ir Maximoj ir IKI. Tikrai tikrai.

    Ir va dar vienas receptas, kurį FB užrašė Paulius:
    „400 ml Maskarpone surio
    5 kiausiniai
    1/2 saukstelio cukraus pudros… Žiūrėti daugiau
    2 sauksteliai amareto (romo)
    250 ml stiprios kavos
    Biskvitas (baltas) arba sausainiai „Damu pirsteliai”
    2 saukstai kakavos milteliu

    Trynius isplakti su cukraus pudra, kol mase padides 3 -4 kartus, sudeti suri ir gerai ismaisyti.
    Baltymus ispalkti , sudeti surio mase ir atsargiai ismaisyti.
    Biskvita arba sausainius akimirkai imerki i kava, kurioje jau yra alkoholis, ir sluoksniuoti saunainius su surio mase.
    Virsu gausiai pabarsyti kakavos milteliais.
    Uzdengus laikyti saldytuve maziausiai para.”

  4. Eitnė Eitnė 2010 03 31

    Egle, važiuosim pas Tave ragaut ;)

Comments are closed.