Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio naujagimiai: Joriukas švenčia pirmąjį gimtadienį

IMG_5230Laikas bėga nenumaldomai. Prisimenu, kaip prieš metus kroviaus lagaminą, nes po poros savaičių turėjau gimdyti. Aišku, poros savaičių neprireikė.

Joriukas gimė greit, aštuntą atėjom į gimdymo palatą, po devynių penkios jau supavau sūnų. Stebuklas… Ir štai jis jau toks didelis, žiūri savo protingomis akimis, taria pirmus žodžius, treniruoja kojas dideliems žygiams.

Dvyliktas mėnuo pilnas įvairiausių nutikimų, kurių tikrai norėčiau, kad nebūtų įvykę. Savaitę gulėjo ligoninėje, baltos sienos, antibijotikai ir įvairiausios procedūros. Tačiau, juk geriausias tas blogis, kuris baigiasi?

Nors kojas miklina jau ne pirmas mėnuo, vis nedrįsta pasileisti – tų menkų kelių žingsnelių netyčia, nenorėčiau vadinti vaikščiojimu.

IMG_5244

Draugauja su sesėmis – dabar žaidimai darosi įvairesni, vis daugiau laiko užsiima kartu. Skaito su jomis knygas, dėlioja daiktus iš dėžės. Labai mėgsta techniką – tik pastebėjęs kompiuterį, mobilų telefoną ar pultelį – jį pasiekia žaibu. „Padeda” iškrauti indaplovę – tuoj prisigretina prie bet kurio, kuris ją atidarė. Tikriausiai nėra nei vienos spintelės, stalčiau, kurio jis nepatikrintų, nei vienos dėžės, kurios neiškraustytų.

Dar visur kariasi – užlipa ant lovos, kėdės – bet kur, tik gauna patogiai įsikibt. Treniruotėms labai praverčia sesės lova, kurią dabar ir paveldės.

Mėgina pasakyti kai kuriuos žodžius, mylimiausias jam dabar – Vaiva. Savus atpažįsta iš tolo, labai džiaugiasi.

Esu žiauriai nepareiginga mama – su naktipuodžiu nedraugauja, nes labai neprisiruošiu treniruot.

Vis dar labai mėgsta mamos pieną. Maitinsiu, kol jam atrodys reikalinga. Visas kitas racionas kaip ir mūsų – troškiniai, sriubos, košės, maltos mėsos patiekalai, žuvis. Sūrelius duodu paprastus, neglaistytus, jogurtą visai šeimai vienodą. Iš garnyrų labiausiai mėgsta troškintas morkas, virtų burokėlių salotas.

Skaičiukai tai nėra labai dideli, bet gal jie įkvėps mamas, kurias kas kartą burnoja, kad jų vaikas mažas: ūgis – 72,5 cm ir svoris – 9200 g. Taigi toks Bebenčiukas.

O čia keletas akimirkų iš šių gražių augimo metų:

Photobucket

14 Comments

  1. agni agni 2010 03 28

    labai mielos nuotraukytes :)

  2. Eitnė Eitnė 2010 03 28

    Dėkui, paprastos reportažinės. Bet juk čia gyvenimas ;)

  3. Laima Laima 2010 03 28

    Kuo mažiau nemalonių netikėtumų, kuo daugiau gyvenimo saulės spindulių, gerų šiltų akimirkų, didelių siekių Tau, Jori, ir Tavo Mamytei :)

  4. Eitnė Eitnė 2010 03 28

    Dėkui, kad Tavo žodžiai – Dievui į ausį, Laimut.

  5. Simona Simona 2010 03 28

    Su gimtadieniu, Joriuk!
    Auk didutis ir sveikutis, mama, teti pavaduot reikes :)

  6. Eitnė Eitnė 2010 03 28

    Ačiū, Joriuko vardu :) Teks teks padirbėt, toks vaikų likimas :)

  7. eglesias eglesias 2010 03 28

    Sveikinam bernužėlį, kaip greit auga vaikai :) taip ir toliau su paiekimais irkitės į priekį ir kuo mažiau juodų debesėlių Jūsų visų padangėj ;)

  8. Eitnė Eitnė 2010 03 29

    Dėkojam už sveikinimus ir linkėjimus ;)

  9. Domilda Domilda 2010 03 29

    Sveikinimai JORIUKUI 1-ojo gimtadienio proga!!! Linkime augti SVEIKAM, LINKSMAM, SUMANIAM ir ŠAUNIAM BERNIUKUI!!! Linkėjimai VISAI PUIKIAI ŠEIMYNĖLEI!!!

  10. Eitnė Eitnė 2010 03 29

    Domilda, labai dėkojame už gražius žodžius, tiek sūnelio, tiek šeimynos adresu. Tegul Jūsų žodžiai Dievui į ausį.

  11. Maja Di Maja Di 2010 03 29

    Dar kartą Joriuką su gimtadieniu, koks gražuoliukas jubilijatas. Aplamai tavo vaikai kataloginiai, o ta nuotrauka kur sesės prisiglaudusios, tai iš vis be žodžių, gražu iki ašarų. Sėkmės ir kantrybės auginant vaikučius, ir kad ligos nebesibelstų į jūsų namus.

  12. Eitnė Eitnė 2010 03 29

    Dėkojame už gražius žodžius, šiltus linkėjimus šeimynėlei.

  13. pilka pilka 2010 04 09

    Gėda man pelėda… tokį jubiliejų pražiopsojau… Bet kadangi metinukai dar nesureikšmina gimtadienio:)) tai nuoširdžiausi sveikinimai, linkėjimai būt sveikam, nuotaikingam, kūrybingam, linksmam, smalsiam, ir dar daug daug kokiam:)

  14. Eitnė Eitnė 2010 04 09

    Ačiū labai, Pilkut ;)

Comments are closed.