Press "Enter" to skip to content

Pyragas "Mozaika"

Photobucket
Šiandien gaminome pyragą. Iš to, ką turėjome šaldytuve ir spintelėse, taigi nereikia kažko labai ypatingo. Reikės:

Biskvitui:

3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

4 pakeliai vaisinės žėlė (vyšnių, braškių, apelsinų ir kivių)
2 pakeliai varškės (naudojom „Plombyro skonio” varškę)
500 g natūralaus jogurto
1 šaukštas želatinos

Biskvitą darome kaip įprastai: kiaušinių trynius iki baltumo išsukame su cukrumi, įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į tešlą. Kepame 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje. Atvėsiname skardoje.

Žėlė ruošiame pagal instrukciją ant pakelio, tik įpilame truputį mažiau vandens, kad geriau sustingtų. Sustingusią supjaustome gabaliukais.

Varškę ištriname su jogurtu ir supilame karštame vandenyje ištirpintą želatiną. Tada įmaišome žėlė gabaliukus. Visą kremą sudedame ant biskvito.

Dedame į šaldytuvą porai valandų, kol gerai sustingsta.

Skanaus!

Pyragas labai gaivus, patiko tiek vaikams, tiek mums patiems.

Photobucket

2 Comments

  1. KVNP # 26 | Karolis Vyčius KVNP # 26 | Karolis Vyčius 2010 05 09

    […] įdomus pyragas – mozaika, deja nepavyks rasti želė kuri būtų be […]

  2. Eitnė Eitnė 2010 05 09

    Yra vienas kelias, ką dažniausiai ir darau – naudoju uogų sultis žėlei daryti, nes valgo ir vaikai. Bet šį sykį – prisipažįstu – naudojau gatavą.

Comments are closed.