Press "Enter" to skip to content

Obuoliniai sausainiai

Photobucket
Prisiminiau seną receptą, kurį dažnai naudodavau vaikystėje. Pasidaro lengvai ir greitai, o skonis tikrai neblogas.

Tešlai:

400 g varškės
300 g kepamo margarino
400 g miltų
3 kiaušiniai (baltymą vieną pasiliekam aptepimui)

Įdarui:

5 rūgštesni obuoliai
po  šaukštą cukraus ir cinamono

Varškę, margariną, kiaušinius sumetame į kombainą ir kapojame iki vientisos masės. Žinoma, galima varškę ištrinti su tarkuotu margarinu, bet laiko užims daugiau. Nors kiek prisimenu, darydavau visada antruoju būdu, nes ir kombaino neturėjom. Tada supilame po truputį miltus ir minkome tešlą, kol nebelips prie rankų.Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame valandai į šaldytuvą.

Tuo tarpu nulupame obuolius ir susipjaustome skiltelėmis. Cinamoną sumaišome su cukrumi lėkštėje.

Tešlą iškočiojame ir susipjaustome norimo pločio juostelėmis.

Tada kiekvieną skiltelę apvoliojame cinamono ir cukraus mišinyje ir įvyniojame į tešlos juostelę. Sausainius dedame į skardą, aptepame plaktu baltymu, ir kepame 175 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps, maždaug penkiolika minučių. Iškepusius galima apibarstyti cukrus pudra.

Skanaus!
Photobucket

6 komentarai

  1. Laima Laima 2010 03 21

    Kaip skaniai „skamba“ ir paprastai…. Greitu metu mėginsiu :)))

  2. Eitnė Eitnė 2010 03 21

    Prašom, galim net pavaišint :)

  3. irmuzele irmuzele 2010 07 03

    man taip gražiai nesusivyniojo,bet labai patiko tešla,prisigaminau ir su uogiene ir su sūriu bei kmynais-ačiū-skanumėlis ;)

  4. Eitnė Eitnė 2010 07 03

    Labai džiaugiuosi, kad patiko. Cukraus netrūko? ;)

  5. irmuzele irmuzele 2010 07 03

    trūko ;)) bet pravertė nes kitus sausainukus pasigaminau su sūriu ir kmynais tai druska pabarsčiau-tačiau vistiek skanu nors ir netaip super saldu kaip esam ipratę ;)

  6. Eitnė Eitnė 2010 07 03

    Vadinas, parodžiau kelią į sveikesnius gardumynus :D

Comments are closed.