Prisiminiau seną receptą, kurį dažnai naudodavau vaikystėje. Pasidaro lengvai ir greitai, o skonis tikrai neblogas.
Tešlai:
400 g varškės300 g kepamo margarino
400 g miltų 3 kiaušiniai (baltymą vieną pasiliekam aptepimui)
Įdarui:
5 rūgštesni obuoliai po šaukštą cukraus ir cinamonoVarškę, margariną, kiaušinius sumetame į kombainą ir kapojame iki vientisos masės. Žinoma, galima varškę ištrinti su tarkuotu margarinu, bet laiko užims daugiau. Nors kiek prisimenu, darydavau visada antruoju būdu, nes ir kombaino neturėjom. Tada supilame po truputį miltus ir minkome tešlą, kol nebelips prie rankų.Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame valandai į šaldytuvą.
Tuo tarpu nulupame obuolius ir susipjaustome skiltelėmis. Cinamoną sumaišome su cukrumi lėkštėje.
Tešlą iškočiojame ir susipjaustome norimo pločio juostelėmis.
Tada kiekvieną skiltelę apvoliojame cinamono ir cukraus mišinyje ir įvyniojame į tešlos juostelę. Sausainius dedame į skardą, aptepame plaktu baltymu, ir kepame 175 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps, maždaug penkiolika minučių. Iškepusius galima apibarstyti cukrus pudra.
Kaip skaniai „skamba” ir paprastai…. Greitu metu mėginsiu :)))
Prašom, galim net pavaišint :)
man taip gražiai nesusivyniojo,bet labai patiko tešla,prisigaminau ir su uogiene ir su sūriu bei kmynais-ačiū-skanumėlis ;)
Labai džiaugiuosi, kad patiko. Cukraus netrūko? ;)
trūko ;)) bet pravertė nes kitus sausainukus pasigaminau su sūriu ir kmynais tai druska pabarsčiau-tačiau vistiek skanu nors ir netaip super saldu kaip esam ipratę ;)
Vadinas, parodžiau kelią į sveikesnius gardumynus :D