Mišrainė "Greituoklė" arba pikantiškos truputį kitaip


Skubus atvejis – netikėtai namo grįžta alkana liaudis. Šaldytuve peliukas pasikartų… Na, beveik, nes sūrio radau. Valio, dar ir kiaušiniai, ir pradarytas netikrų ikrų indelis…

Bandau improvizuoti.

Užkaičiu virt 8 kiaušinius. Neužmirštu geros saujos druskos įmest, nes didesnė tikimybė, kad visi jie išvirs nesuskilę. Kol verda kiaušiniai, sutarkuoju apie 200 gr. fermentinio sūrio, susmulkinu 4 skilteles česnako, gerą kuokštelį krapų, suverčiu beveik pilną indelį netikrų juodųjų ikrų. Supjaustau jau per tą laiką spėjusius išvirti kiaušinius. Sumaišau su užpilu iš majonezo ir grietinės ( po lygiai ), pipirais. Druskos nebededu, nes sūrumo mišrainėje pakanka nuo ikrų ir sūrio. Visas darbas tik 15 min. Žinoma, paprasta, bet truputuką kitaip. Skanaus!

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

This article has 2 comments

  1. irmuzele Reply

    perskaičiau girtuoklė ;DD Labai labai skanu -rekomenduoju jau išbandžiau ;)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *