Mielinės bandelės

PhotobucketŠiandien namuos likom su visais vaikais. O tai reiškia, kad be kokio nors skanumyno neapsieisi. Šį sykį kepėm mielines bandeles. Be jokių įmantrybių, vienos su uogiene (Mildai), kitos su cinamonu (Vaivai).

Receptas paprastas:

1 kg miltų (aukščiausios rūšies),
50 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
pakelis sausų mielių,
100 g aliejaus,
0,5 litro kefyro.

Kiaušinį, mieles, druską, cukrų, kefyrą, aliejų sukam, kol ištirps cukrus. Tada įpilam pusę miltų ir išmaišom. Uždengiam rankšluosčiu ir paliekam valandai. Paskui supilam likusius miltus ir minkom, kol nebelimpa prie rankų. Toliau, jau kaip visada – įdarom tuo, kas ką mėgsta – varške, uogiene, mėsa ar visai be nieko. Suformuojam bandeles ir kepam 175 laipsnių orkaitėje apie dvidešimt minučių (kol gražiai parusta).

Be to, ši tešla puikiai tinka ir jeigu norit kept naminę picą.

Skanaus!

Written by Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

This article has 2 comments

  1. Ligita Sabaliauskienė Reply

    kepiau siandien sias bandeles, labai skanios, ir receptas labai paprastas, aciu :)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>