Press "Enter" to skip to content

Mielinės bandelės

PhotobucketŠiandien namuos likom su visais vaikais. O tai reiškia, kad be kokio nors skanumyno neapsieisi. Šį sykį kepėm mielines bandeles. Be jokių įmantrybių, vienos su uogiene (Mildai), kitos su cinamonu (Vaivai).

Receptas paprastas:

1 kg miltų (aukščiausios rūšies),
50 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
pakelis sausų mielių,
100 g aliejaus,
0,5 litro kefyro.

Kiaušinį, mieles, druską, cukrų, kefyrą, aliejų sukam, kol ištirps cukrus. Tada įpilam pusę miltų ir išmaišom. Uždengiam rankšluosčiu ir paliekam valandai. Paskui supilam likusius miltus ir minkom, kol nebelimpa prie rankų. Toliau, jau kaip visada – įdarom tuo, kas ką mėgsta – varške, uogiene, mėsa ar visai be nieko. Suformuojam bandeles ir kepam 175 laipsnių orkaitėje apie dvidešimt minučių (kol gražiai parusta).

Be to, ši tešla puikiai tinka ir jeigu norit kept naminę picą.

Skanaus!

2 Comments

  1. Ligita Sabaliauskienė Ligita Sabaliauskienė 2011 11 25

    kepiau siandien sias bandeles, labai skanios, ir receptas labai paprastas, aciu :)

Comments are closed.