Press "Enter" to skip to content

"Grenadiermarch" arba kareiviški pietūs šeimynai

Photobucket
Visada galvojau, kad bulvės ir makaronai vienam patiekale neįsitenka, nebent tai bulvienė. Skaitinėdama įvairių šalių virtuvių subtilybes, užtikau vieną įdomų receptą.   Pasirodo, jau labai senai buvo gaminamas patiekalas vadinamas „grenadier march”.  Tai sotus valgis populiarus Austrijos-Vengrijos kariuomenėje ir labai mėgstamas imperatoriaus Franz Joseph. Kas tinka imperatoriui, kodėl negali tikti šeimynai pietums?

Aišku, iš kelių receptų  pasidariau vieną, labiausiai priartėjusį prie šaldytuvo turinio:

0,5 kg virtos kiaulienos (čia gali būti kepsnio likučiai, dešrelės, vakarykščiai kotletai ar pan.)
400 g virtų bulvių
400 g virtų makaronų
2 didelės virtos morkos
2 dideli svogūnai
5 skiltelės česnako
3 kiaušiniai
pora saujų sūrio
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome. Taip pat gabliukais supjaustome česnaką, stambesniais kubeliais mėsą, bulves, morkas.

Į keptuvę sudedame svogūnus ir kepiname, kol pasidarys skaidrūs. Tada ten pat suberiame mėsos kubelius ir česnakus. Viską apkepiname.

Tada į keptuvę suberiame ir supjaustytas bulves.

Makaronus suberiame į dubenį, į juos įmaišome keptuvės turinį. Dar paskaniname druska ir pipirais (kas mėgsta, gali įdėti kmynų).

Viską sudedame į kepimo indą.

Kiaušinius išplakame, galima įdėti dar tris keturis šaukštus grietinės, suberiame sūrį.

Plakinį supilame ant paruošto apkepo.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (kol gražiai apskrunda viršus).

Kitoks šio patiekalo variantas:

http://www.czechspecials.com/speciality/grenadier-march/

Valgome su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!
Photobucket