Dykumos sausainiai

Photobucket
100 g juodojo šokolado (plytelė, galima ir daugiau dėti, 150 g, bet man nepatinka, kai pusę nepanaudoto mėtosi),
5 v.š. kakavos (dėjau vaikiško Nestlé kakavos),
150 g. maltų migdolų,
120 g. miltų,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
3 kiaušiniai,
100 g. cukraus (dėjau mažiau, nes kakava saldi),
4 v.š. sviesto,

Cukraus pudros ir cukraus apvoliojimui.

Pirkau nesmulkintus migdolus, todėl pirmasis darbas – juos susmulkinti. Juos sumaišiau su miltais ir kepimo milteliais. Ištirpinau vandens vonelėj šokoladą, sviestą, kakavą. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau. Visus produktus atsargiai sumaišiau ir palikau 4 val šaldytuve, kad masė sukietėtų. Po to su arbatiniu šaukšteliu kabinau masę ir rankomis formavau rutuliukus, kuriuos voliojau pirma cukruje, po to cukraus pudroje. Kepti panašiai 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Stebėti, kad apačia neperskrustų. Ištraukti iš orkaitės jie tarsi neiškepę, viršuje ir viduje minkšti, bet atšalę sukietėja. Skanaus.
Idėja iš http://www.ouichefnetwork.com/oui_chef/2010/02/chocolate-earthquake-cookies.html

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

This article has 2 comments

  1. Eitnė Reply

    Iškepiau, tikrai vertėjo mėgint – toks traškus viršus ir purus viduje. Labai skanūs sausainiai!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *