Press "Enter" to skip to content

Dukrelių pyragas pagal Gustavą

Photobucket

Sekmadieniais kartais įsijungiame pasižiūrėti „Gustavo enciklopediją”. Šį sykį jis kepė mandarinų ir džiovintų vyšnių pyragą. Mes truputį pakeitėm – džiovintas vyšnias – į džiovintas slyvas. Rezultatas tikrai nenuvylė, taigi, dalinamės ir su Jumis:

3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus
pusė stiklinės kefyro
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
stiklinė miltų
stiklinė grietinės
100 g  lydyto sviesto
3 mandarinai
pora saujų džiovintų slyvų
2 baltymai
šaukštas pudros

Darbas paprastas. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame iki baltumo. Kitame dubenyje sumaišome miltus, grietinę, sviestą, kefyre nugesintus kepimo miltelius. Paskui įmaišome išsuktus kiaušinius. Tešla – tirštos grietinės konsistencijos.

Mandarinus nulupame, suskaidome skiltelėmis, slyvas supjaustome juostelėmis (saują supkaustytų slyvų pasiliekame papuošimui). Įmaišome vaisius į tešlą ir kepame 40 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Kol pyragas kepa imamės baltymų. Juos išsukame su šaukštu cukraus pudros.

Iškepusį pyragą aptepame išsuktais baltymais ir papuošiame džiovintų slyvų juostelėmis. Dar penkioms minutėms pašauname į orkaitę. Skanaus.

 

Photobucket

Ne veltui rašiau – dukrų pyragas. Jos buvo iniciatorės ir jį iškept, ir baltymus plakė, ir vaisius ruošė. Taigi, jau visai neblogus užvadėlius turiu.

 

Photobucket