Bandelės su uogiene

Photobucket

600g.miltų,
200 ml pieno,
100 gr. cukraus,
50 gr. sviesto,
20 gr. šviežių mielių,
1 kiaušinis, truputis druskos,
uogienė.

Mieles su trupučiu cukraus išmaišome ir paliekame kokiam pusvalandžiui šiltai. Kol jos putojo, sviestą ištirpinau kartu šildydama su pienu. Kai sviestas piene ištirpo, nukėliau ir palikau vėst, kad karštis „nenudaigotų“ mielių, kurios bijo didelio karščio. Išsukau kiaušinį su cukrum, supyliau į miltus su druska. Supyliau ir praaušusį pieną su sviestu bei mieles. Išminkiau ir palikau šiltai 2 val. pakilti. Po to jau bandelės – ėmiau po mažą rutuliuką tešlos, suplojau, dėjau šaukštelį uogienės, lenkiau kraštus ir formavau vėl apvalų rutuliuką. Šalia – miltai, kad prasidėjus tešlos lipimui prie pirštų, būtų kur pamiltuoti. Gaunasi panašiai 16-20 bandukių. Kepiau vidutinio karštumo orkaitėj apie 20-30 min. Vakarienei prie šiltos arbatos pats tas. Mano vyriukai – 8m. ir 1,5 m – kirto išsijuosę, jau nekalbant apie didįjį bandukininką – vyrą.
Skanaus.

Written by Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *