Press "Enter" to skip to content

Atsisveikinom su pienu

Photobucket
Nuotrauka dreamstime.com

Visad, kyla minčių, kada geriausias laikas baigti maitinti – iki metų, virš metų, iki mokyklos…  Yra visokiausių nuomonių, nuostatų, šia tema prirašyta daugybė visokių straipsnių. Va, kai kurie siūlo maitinti iki dviejų metų ir ilgiau, tai pagrįsdami tam tikrais faktais.

Joriuką maitinau iki 16 mėnesių.  Nujunkymas prasideda nuo pirmųjų kartų, kai paduodam šaukštą košės. O tada jau  kelias palaipsniui nuo krūties prie normalaus maisto.

Iki šešių mėnesių maitinau tik pienu, tuo pykdydama pediatrus (nes per mažai priaugdavo gramų). Bet mačiau, kad taip jam gerai – vaikas buvo aktyvus, guvus, domėjosi aplinka ir pasauliu.

Paskui pradėjom virti košes, o aš pati vis daugiau įsitraukdavau į įvairius projektus ir veiklas. Teko dienomis palikinėti auklėms.   Paskutinius porą mėnesių maitindavau tik vakare prieš miegą ir rytą, o galiausiai ir rytinį pieną pakeitėm karvės pienu iš buteliuko. Homeopatė nerekomendavo per ilgai maitinti, nes nuo metų esą, tai tik mūsų su sūnum įpročio reikalas, o ne reali nauda.

Nutraukti maitinimą krūtimi tapo ne taip ir sunku, o ir pats sūnus matau, kad nelabai tepasigenda pieno. Aišku, pasidarė dar meilesnis, dažniau ateina prisiglaust ir pasako „Mama my”.

Kitos dvi nujunkymo istorijos čia.

Kaip sekėsi Jums?