Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio naujagimiai: Joris – penktas mėnuo

IMG_2109

Na va, jau ir penki mėnesiai tuoj. Laikas lekia nenumaldomai, matau kaip auga Joris ne tik pagal liniuotę – jau daugybė rūbelių iškeliavo į dėžę kitiems vaikams. Dabar kaip tik turėjau laiko sutvarkyti spintas – laikau mažučius marškinėlius ir negaliu įsivaizduoti, kad mano brangenybė galėjo į juos tilpti. Jau rimtas vyras!

Joris dabar aktyviai mokosi sėstis – pakelia galvą su pečiais nuo tiesaus paviršiaus ir stengiasi išsilaikyti riesdamasis. Labai rimtas darbas tokiam nedideliam žmogui. Jei tik gauna kur įsikibt – tai, žiūrėk, ir sėdasi. Labiausiai tam reikalui tinka vežimėlio lopšio kraštai. Niekad nerasi ten, kur palikęs – verčiasi, sukasi. Tai ir grindis išbandė – anklodė per mažas plotas. Teko atsisveikinti su lopšiuku – persikraustė į didesnę lovelę – baisu, kad neišsiverstų. Reikės pradėt mokyti nulipt nuo lovos – vyresniąsias sėkmingai išmokiau panašaus amžiaus. Nors niekad nepalieku ant lovos vienų, bet niekad nežinai, ko gali prireikt. Geriau, kad mokės.
IMG_2119

Labai mėgsta bendrauti – tai daug laiko tarp žmonių praleidžiam. Patinka, kai kalbina. Į komplimentus reaguoja nutaisydamas šelmišką miną. Ir pats kalbina, guguoja.

Stengiamės kiekvieną gero oro minutę išnaudoti buvimui lauke, prisigaudyti saulės spinduliukų. Lietuvoj vasaros trumpos, jau rudenėja. Ypač tai pajunti anksti ryte – lauke be megztuko jau vėsoka. Už tai rugpjūčio naktimis galima pasidžiaugti meteoritų lietumis, o krintančios žvaigždės pildo norus.

Buvom giminės susitikime Kražiuose, atšventėm parduotuvės gimtadienį, sudalyvavom burbuliatoriuje Klaipėdoj, o dabar mėginam sukviest kompaniją į Gargždus. Jau nedaug laiko liko – pamatysim, kaip mums sekėsi. Ir pirmąją gyvenime Jūros šventę, su daugybe nuostabių burlaivių, matė. Teko ir pas močiutę trumpai paviešėt – sesės išvažiavo atostogaut prieš savo mokslus – darželį.

Negaliu  patikėti, kad tiek daug laiko yra, kai tik vienas vaikas namuos. Ir tyla nepertraukiama didžiųjų klegesiu. Tačiau jau pasiilgau savo panelių. Juk visai smagu, kai visi susikrausto ant kelių.

IMG_2050

Sekmadienį važiuosim parsivežti – koks Burbuliatorius be jų.

Toliau valgo mamos pieną, tai labai patogu – nereikia nieko papildomai nešiotis ir rūpintis, kad būtų tinkamos temperatūros.

2 Comments

  1. neringa neringa 2009 08 23

    Grazi istorija,grazios foto,aukit ir toliau taip sauniai

  2. Eitnė Eitnė 2009 08 24

    Dėkui ;)

Comments are closed.