Press "Enter" to skip to content

Taigi košės konkurso rezultatai ir receptai

Na va baigėsi košės receptukų konkursas. Labai smagu, kad mamos verda skanias košes ir nepatingėjo su mumis pasidalinti receptais. Labai ačiū visoms dalyvavusioms. Visos košės buvo skanios, neskanių juk nei viena nevirtume savo stebuklėliams, komisijos pirmininkui degustuoti padėjo ir sesės.

Photobucket
Subjektyvia komisijos pirmininko nuomone nugalėtoja yra:

MAMA IEVA ir jos Moliūgų-brokolių košė:

Reikės:

moliūgo,
brokolių,
ekologiško sultinuko labai nedaug (arba namuose gamintos „vegetos”),
sviestuko, grietinėlės (to kam nėra alergiškas mažylis),
krapų, petražolių (priklausomai nuo sezono).

Daržoves išgariname iki purumo, kol įmanoma sutrinti grūstuve (metalinių grūstuvų stengiamės nenaudoti, kad liktų kuo daugiau vitaminų). Sugrūdame daržoves, įberiame labai nedaug sultinuko ar  naminės „vegetos”, įpilame lydyto sviesto ar grietinėlės, gaminam norimos konsistencijos košelę ar tyrelę, įbarstome smulkintų žalumynų. Tėtį pasistatom šalia kaip vėjo malūnėli pūsti košei, mamytė turėtų rytais daryti mankštą, kad galėtų kiek įmanoma greičiau pripildyti išsižiojųsį snapelį skaniu maisteliu. Mūsų tai pati mylimiausia košė.  Skanaus!

Sveikiname nugalėtoją, linkime ir toliau virti skanias košes! Parašysiu laiškiuką ir asmeniškai.

O čia likusios konkursantės, gal kas nors pasisems idėjų. Košės tikrai skanios, bet reikėjo išrinkti pačią pačiausią.

Mama Agnė:

Sudėti bulves į puodą, įpjaustyti morkytę ir kopūstuko, būtų gerai, jei tas daržoves imtumėte tik ką iš daržo. Visas daržoves patroškiname puode. Likus kelioms minutėms iki iššutimo, sutriname į vientisą masę ir įpylus žiupsnelį pieno dar pamaišome. Sveika ir labai skani košytė.

Mama Gintarė:

Laba diena. Mano merginai tik metukai, todėl kažko mandro aš jai pasiūlyti negaliu. Labiausiai mėgsta tokią:
verdu apie 100 vištienos. Į  pabaigą sudedu daržoves: mažesnę bulvę (savo, tai neluptą, o tik idealiai nuplautą), morkytę, šparaginę pupelę su visa anšstimi, svogūniuko galvutę labai mažą. Visai į pabaigą krapo lapelį, saliero lapelį, saldžiosios paprikos ketvirtadalį.  Išvirus daržovėms, viską pertrinu, sumaišau su reikiamu kiekiu to skystimo, kuriame virė, atvėsinu iki reikiamos temperatūros. Visiškai pabaigoje įtrinu pusę žalio banano. Tą masę suvalgome per du kartus.
Štai toks mano vaiko mėgiamas receptukas.

Mama Jolanta:
7 -ių mėnesių berniuko daržovinės košytės receptukas:
2 bulvytės
morkytė (per naga storio)
cukinijos (nedidukas gabalėlis)
patisono (nedidukas gabalėlis)
100 % alyvuogių aliejaus (keli lašiukai)

Į puodą įpilame vandenuko, sudedu smulkiai papjaustytas morkytę, cukiniją su patisonu. Užverdam, sumažinam ugnį ir po 10 min. į kompaniją idedam bulvytes bei kelis lašiukus alyvuogių aliejaus. Kai viskas isverda – sutrinam ir valgom.

Mama Jolanta:

Reikės:

vienos bulvės
2 šakelių brokolio
šiek tiek sviestuko
mamos pienuko, arba mišinuko

Bulvę supjaustyti kubeliais ir įdėti į vandenį. Virti, įpusėjus virimui, sudėti brokolius. Išvirtas daržoves ir sviestuką suplakti, paskui įpilti pienuko ir gerai išmaišyti. Skanaus mažyli!

Jolanta Lukauskienė , Šiauliai:Mūsų viena mėgstamiausių buvo kalafioras su sviestuko lašeliu.   Arba kalafioras , bulvė, morkytė.  Turbūt didelio stebuklo Joriukui ir nepasiūlėm, visos jau išbandytos.  Ar ne?
Sėkmės ragaujant ir renkant pačią pačiausią košytę.

Mama Dovilė:

Mano sūnelio Jonuko pati mėgstamiausia daržovių košytė: bulvė, kopūstėlis, morkytė ir keli lašeliai alyvuogių aliejaus. Sveika ir skanu.

Mama Erika:

I. Mėsos ir daržovių košė.
Reikės bulvės, morkos kopūsto(kartais jį pakeičiu cukinija) ir nedidelio gabaliuko svogūno(jis nebūtinas). Mėsos (dažniausiai ruošiu su triušiena ar veršiena) faršą paskaninu išvirtų ryžių žiupsneliu (kai neturiu išsivirusi, įberiu manų kruopų), smulkiai pjaustytais krapiukais.
Naudoju garpuodį. Į verdantį vandenį suberiu nedideliais gabalėliais supjaustytas daržoves. Uždedu antrą aukštą ir į jį sudedu mėsos kukuliukus.
Išvirus, daržoves sutrinu grūstuvu, o mėsos kukuliukus susmulkinu šakute. Kol mažylis neturėjo dantukų, viską smulkindavau blenderiu. Į paruoštą košę įdedu sutrintą nedidelio pomidoro puselę. Ir šaukštelį aliejaus
II. Su makaronais.
Mėsą ruošiu taip pat, kaip ir daržovių košei. O makaronus naudoju smulkias žvaigždutes arba ryžių formos, tik reikia virti, kol pilnai suminkštės. Ir vėl gi, viską sumaišiusi, įdedu sutrintą pomidorą. Į šią košę įdedu trupinėlį sviesto.
Skanaus!
Iki kitų konkursų ir ačiū dalyvėms!