Press "Enter" to skip to content

Ką moka trijų mėnesių kūdikiai

Va, jau mūsų projekto vaikučiai baiginėja trečią mėnesį. Šią savaitę sulauksime pasakojimo apie trečiąjį Nedutės mėnesį, taigi nusprendžiau glaustai parašyti, ką geba trijų mėnesių kūdikis. Jei žiūrėtume fizinius gebėjimus, tai trijų mėnesių kūdikis stipriai spardosi. Paguldytas ant pilvuko kelia galvytę ir viršutinę krūtinės dalį, statant ant kieto paviršiaus – kojytės sulinksta. Jau atradęs savo rankas – stebi jas, kelias sekundes palaiko barškutį, bet į jį nežiūri, sugniaužia pirštukus į kumštuką ir juos ištiesia.

Šypsosi, atpažįsta kasdienius ritualus – pasiruošimą maudytis, maitinti ir pan. Malonų elgesį sutinka labai gyvai: šypsosi, guguoja. Taip reaguoja į kutenimą, kalbinimą, dainavimą.

Labai budrus. Domisi žmonių veidais, šypsosi išgirdęs mamos balsą. Pasuka galvą ir akutes į garso šaltinį, geros nuotaikos ir kalbinamas – guguoja. Jei žaisliuką prikišate labai arti – akytes suveda į vieną tašką.

Kiekviena mama tikriausiai galėtų prirašyti dar daug dalykų, kuriuos daro jų mažylis – juk jie kiekvienas skirtingas ir unikalus. Nesibaiminkite, jei vaikutis kažko nedaro iš išvardytų dalykų arba daro jau žymiai anksčiau – jie vystosi kiekvienas savo tempais. Juk ir suaugę esame skirtingų charakterių ir sugebėjimų. Kiekvienas naujas pasiekimas ar išmoktas dalykas – pakopa į naują etapą.