Press "Enter" to skip to content

Gaminame žaislus: kostiumų dėžė

Ikimokyklinukams labai svarbu turėti kuo daugiau priemonių vaizduotės žaidimams. Tikriausiai visos pastebėjote, kad vaikai labai mėgsta mamų aukštakulnius batelius, kepures, šalius – iš jų susikonstruoja įvairiausius kostiumus. Be to ir patys prisimenate, kaip smagu išrausti mamos spintą, pasimatuoti visas sukneles (ypač gražiausias), patikrinti kosmetinių turinį. Vaikai dažniausiai negalvoja apie konkretų žaidimą, jie apsirengia ir žaidžia tai, kas yra tinkamiausia – pvz. užsidėjusi užuolaidinį nuometą – mergytė taps nuotaka, o su portfeliu berniukas eis į darbą ir pan. Aišku, jeigu rengsite vaidinimus – teks įdėti pastangų ir pagaminti/nupirkti specialų kostiumą.

Prisimenu, kaip nagų laku supyliau mamos ilgą piršlienės suknelę. Kad taip neatsitiktų reiktų padaryti DĖŽĘ, kurioje dedami daiktai, kuriuos galima naudoti vaizduotės žaidimams. Plastikiniai karoliai, skarelės, skrybėlės, atsibodusi suknelė, skautės, aukštakulniai bateliai, kurių niekad jau nesiausite, plunksnos ir panašūs „vertingi” dalykai. Į tokią dėžę gali keliauti ir karnavaliniai kostiumai.

Tarp kitko, vaikai gali pasirinkti vieną ar kitą rūbą nes jis gražus, blizga arba yra baisus. Taigi nereiktų bijot tų dalykų, kurie atrodo sunkiai panaudojami.

Lengviausia tokią dėžę sukomplektuoti, kai darote spintos reviziją keičiantis sezonams.

Persirenginėjimai yra ne tik vaizduotės žaidimai, bet ir padeda pamatyti pasaulį kitų žmonių akimis, išgyventi emocijas – baimę, džiugesį, įgyvendinti savo fantazijas. Leidžia išgyventi kitokį gyvenimo būdą, socialiai adaptuotis.

Mūsų merginų kostiumų interpretacijos:

IMG_0308

Čigonėlės

IMG_0666

Namų tvarkytoja

IMG_1534

Panelė prieš balių