Press "Enter" to skip to content

Draugų linkėjimai arba trečias obuolių pyragas

Taigi jau lapkritis. Ruduo po truputį ruošiasi atsisveikinti ir jau tikriausiai nebelepins kaip iki šiol maloniais saulės spinduliais ir šiltu oru. Beveik kasmet vėlinėms smarkiai atšaldavo ir, važiuojant lankyti kapų, tekdavo išsitraukti žieminius batus. Dažnai ir pirmas sniegas pasirodydavo. Šiemet jis iškrito anksčiau. Viskas kitaip. Net ir šildymo sezonas prasidėjo kaip niekad anksti.

Nesigyrėm dar, bet gavom dovanų Pasaulio tautų lopšinių CD. Ypatingai smagi australietiška lopšinė, jei kas negirdėjot būtinai paklausykit. Dėkojame Sandrai iš „Nieko rimto” leidyklos. Tai jos ir yra tie šilti linkėjimai vėsų rudenį.

Jau kepiau du obuolių pyragus. Receptai čia ir čia.

Photobucket
Ta pačia proga prisiminiau pernykštį leidyklos „Nieko rimto” knygų skirtuką, kurio antroje pusėje – obuolių pyrago receptas. Jau seniai rušiausi jį iškept – bet tai neprisiruošdavau, tai pamiršdavau. Tačiau šiandien jo eilė:

4 kiaušinių,

6 šaukštų cukraus,

3 šaukštų cukraus sumaišyto su cinamono milteliais,

250 g sviesto,

200ml grietinės,

5 didelių obuolių,

miltų.

Pirmiausiai ištirpiname sviestą – mes tirpinome dubenyje uždėtame ant puodo su vandeniu. Į praušusį sviesta dedam trynius, grietinę ir gerai išmaišome. Tada po truputį beriame miltus, kol tešla nebelimpa prie rankų.

Tešlą iškočiojame ir ja išklojame skardą. Ant jos sudedame supjaustytus obuolius (žinoma, prieš tai nulupme ir išimame sėklalizdžius). Apibarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos kraštai.

Photobucket

Baltymus išplakame su cukrumi ir paskleidžiame ant iškepusio pyrago.

Photobucket

Tada dar pašuti į orkaitę 2-3 minutėms, kad pakiltų. Pagal rekomendacijas reikia neleisti parusti baltąjam sluoksniui – sniegui. Bet mes … nespėjom ištraukt. Tačiau dėl to skonis nenukentėjo.

Photobucket

Ant pyrago susikaupia lašiukai – sniegas nuo šilumos tirpsta.
Photobucket
Sėkmės ir skanaus!

2 Comments

  1. mangirde mangirde 2009 11 01

    skaniai atrodo, isbandysim

    • Eitnė Eitnė 2009 11 01

      Pamėginkit, labai skanus – panos apsisukdamos „kartoja”.

Comments are closed.