Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Receptai”

Varškėtis su obuoliais

Photobucket

Taigi, truputį kitoks varškės apkepas. Mūsų šeimynoj visi apkepai, pyragai turi būti paprasti, greitai pasidarantys, nes labai jau nekantru panelėms laukti.

Reikės:

500 g varškės
5 kiaušiniai
100 g cukraus
50 g manų
3 didelių obuolių
2 šaukštai citrinų sulčių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas sviesto

Citrinų pyragas penktadienio vakarui

Photobucket

Tampa tradicija, kad penktadieniais žiūrim kokį nors filmą ir mėgaujamės kokiu nors skanumynu. Šį sykį tai citrinų pyragas. Aišku, „citrinų” pasakyta labai skambiai, nes šiam pyragui reikia vienos citrinos nutarkuotos žievelės. Pyragas kepasi labai paprastai, bet aromatas, kaip sako Milda, „verčia rinktis seiles”.

Taigi, reikės:

Ledai su riešutais

Photobucket
Kai kaitina saulė, norisi ledų. Kokių nors pačių pačiausių. Taigi, šį sykį gaminame Semifreddo su riešutais. Tai itališkas desertas, kurio improvizacijų ir variacijų tikriausiai šimtai.

Taigi reikės:

400 ml grietinėlės
3 didelių kiaušinių
150 g cukraus
stiklinė  lazdyno riešutų
šaukštelis vanilinio cukraus

Lietiniai su daržovėmis ir varške

Photobucket
Vaikai blynus tikriausiai valgytų tris kartus per dieną ir dar priešpiečiams bei pavakariams. Taigi, kitokie blynai:

12 lietinių blynų
150 g cukinijų
morka (didesnė)
paprika
svogūnas
250 g varškės
3 šaukštai tarkuoto sūrio
2 tryniai
3 šaukštai aliejaus apkepti
prieskonių, druskos