Diena karšta, visai nesinori ilgai stovėt prie viryklės, bet pilvui duoklę visgi reikia atiduoti. Ir ne bet kokią, o kad būtų „lengva”, bet soti. Nugvelbiau…
Posts published in “Receptai”
Taigi, truputį kitoks varškės apkepas. Mūsų šeimynoj visi apkepai, pyragai turi būti paprasti, greitai pasidarantys, nes labai jau nekantru panelėms laukti.
Reikės:
500 g varškės 5 kiaušiniai 100 g cukraus 50 g manų 3 didelių obuolių 2 šaukštai citrinų sulčių0,5 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštas sviesto
Tampa tradicija, kad penktadieniais žiūrim kokį nors filmą ir mėgaujamės kokiu nors skanumynu. Šį sykį tai citrinų pyragas. Aišku, „citrinų” pasakyta labai skambiai, nes šiam pyragui reikia vienos citrinos nutarkuotos žievelės. Pyragas kepasi labai paprastai, bet aromatas, kaip sako Milda, „verčia rinktis seiles”.
Taigi, reikės:
Kai kaitina saulė, norisi ledų. Kokių nors pačių pačiausių. Taigi, šį sykį gaminame Semifreddo su riešutais. Tai itališkas desertas, kurio improvizacijų ir variacijų tikriausiai šimtai.
Taigi reikės:
400 ml grietinėlės 3 didelių kiaušinių 150 g cukraus stiklinė lazdyno riešutų šaukštelis vanilinio cukraus