Press "Enter" to skip to content

Penktadienio vakaras. Kokosiniai sausainiukai

Photobucket
Savaitė praskriejo nenusakomu greičiu. kaip ir kaskart penktadienis – filmo ir skanėstų diena. Kol vaikai su tėčiu žiūri „Aviuko Šono nuotykius”, aš išmėginu receptus, kuriuos „užsižvaigždinau” skaityklėje. Aišku, niekad visų ir nepadarysiu, bet kaip sakoma – stengtis reikia.

Šiandien namuose kvepia kokoso riešutais. Ir vėl Pragaro virtuvės receptas, įdomu, ar čia prieš gerą?

Reikės: 3 kiaušinių baltymų, 200 g cukraus, žiupsnelio druskos, 200 g kokoso (iš tikro dėjau 210, nes prekybos centre  teradom po 15 g supakuotus), šaukštas citrinos sulčių.

Darbas greitas ir paprastas – baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, kol pasidaro balta stangri masė. Į išplaktus baltymus supilame citrinos sultis. Tada įplakame cukrų ir ramiai įmaišome kokoso drožles.

Šaukštu suformuojame sausainius. Dedame tiesiai ant kepimo popieriaus, nieko tepti nereikia.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus.

Photobucket

Tik va niekaip nesuprantu, ką reiškia: „Laikyti dėžutėje, nes laikant sukietėja”. Dingo akyse… Taigi, ką reiškia „laikomi ilgai”?