Press "Enter" to skip to content

Idėja pietums: interpretacija lazanijos tema

Mano šeimyną sunku nustebinti. Peršasi išvada, kad gal per dažnai gaminu, bet sekmadienis puiki diena eksperimentams. Vaikai su tėčiu buvo padūkti lauke. Tyloje išgėrus puodelį kvapnios kavos, ėmiausi darbo.

Taigi lazanija, kurios receptų galima rasti įvairiausių (pvz. čia, ir čia, ir dar daugybėje receptų portalų). Tai, ką darau namie, dažniausiai interpretacija iš šaldytuve esančių produktų. Šiandieninis receptas paprastas:
Baltam padažui (bešamel’iu vadinamam): 100 g sviesto, 100 g miltų, litras pieno, žiupsnelis druskos ir maltų pipirų.
Mėsos sluoksniui: 600 g jautienos faršo (bet tinka liesa kiauliena sumaišyta su jautiena), didelis svogūnas, truputis vandens, pomidorai savo sultyse, dar dedu daržovių – šiandien tai buvo šaldyti brokoliai, druskos, pipirų.
Na ir žinoma 200 g sūrio ir lazanijos lakštų.

laz-1
Dedam sluoksniais baltą padažą (nuo jo pradedam visad), lazanijos lakštus (nevirtus!), mėsos padažą, lazanijos lakštus, baltą padažą, pabarstom sūriu ir t.t.
laz-2
Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 45 minutes.
laz-3
Skanaus.