Press "Enter" to skip to content

Kaip nesuklysti renkantis akių kliniką?

Vis daugiau žmonių ieško būdų įprastas regos koregavimo priemones – akinius ar kontaktinius lęšius – iškeisti į tobulą regą. Vienas populiariausių sprendimųlazerinė akių korekcija, kurią dažniausiai atlieka specializuotos akių klinikos. Pastaraisiais metais šalyje klinikų skaičius išaugo – jas steigia ir pavieniai gydytojai, ir didesnės medicinos įstaigos, todėl išsirinkti sau tinkančią gali tapti nelengva išsirinkti sau tinkančią. Dalinamės keliais patarimais, kaip palyginti akių klinikas ir pasirinkti tinkamą, kurioje laikotarpis ir prieš operaciją, ir po jos būtų malonus, o rezultatai džiugintų ir išliktų ilgam.

Kaina – ne pagrindinis akcentas

Ne paslaptis, jog vienas pagrindinių kriterijų renkantis akių kliniką – palankus paslaugų kainoraštis. Deja, vien nuolaidomis vadovautis nereikėtų, nes netinkamai atliktos operacijos pasekmės gali lydėti visą likusį gyvenimą. Abejojantiems dėl savo finansinių galimybių vertėtų pasidomėti Teritorinių ligonių kasų siūlomomis lengvatomis, kurios gali ne tik gerokai sumažinti paslaugų kainą, bet ir visiškai ją kompensuoti. Tokios lengvatos dažniausiai taikomos konsultacijoms, tačiau gali būti naudojamos ir procedūroms.

Pasidomėkite naudojama įranga

Vienas iš būdų patikrinti akių klinikos paslaugų kokybę – pasidomėti jos turimais įrenginiais, aparatūra. Nors įrenginys savaime rezultatų negarantuoja, modernios technologijos neretai gali paspartinti operacijos trukmę, sumažinti operacijos metu atsirandančius nemalonius pojūčius, pagreitinti gijimo laikotarpį.

Buvusių klientų atsiliepimai

Nors akių klinikos sėkmei įtaką daro ir modernūs įrenginiai, ir paslaugų paketas, svarbiausiu akcentu išlieka klinikos veidas – joje dirbantys gydytojai. Prieš rinkdamiesi operacijos vietą pasidomėkite joje dirbančiais profesionalais – jų patirtimi ir kvalifikacija, priklausymu mokslininkų draugijoms, organizacijoms, taip pat pasitikslinkite, kokia kiekvieno gydytojo specializacija. Pasirinkimą gali palengvinti ir buvusių klientų atsiliepimai – juos galima rasti ne tik klinikų interneto svetainėse, bet ir bendrojo pobūdžio medicinos portaluose.