Press "Enter" to skip to content

Kaip atsikratyti celiulito?

celiulitas

Seniau buvo  tikima, kad celiulitas – tai vyresnių moterų problema, tačiau apelsino žievelės oda kankina vis jaunesnes merginas. Taigi, akivaizdu, kad celiulitas ir moters amžius nieko bendro neturi, bet kaip su juo kovoti? Ar apskritai įmanoma atsikratyti celiulito?

Mityba ir sportas

Šiuo metu parduotuvėse galima rasti itin platų anticeliulitinių kremų, losjonų, gelių ar aliejų pasirinkimą, tačiau reikia būti realistėmis ir nešvaistyti pinigų pavėjui. Nėra jokių stebuklingų kremukų, kurie padėtų atsikratyti celiulito. Jei tokios priemonės egzistuotų, tikriausiai visos atrodytumėm kaip modeliai, tiesa? Taigi, specialistai, užuot tikėjus reklaminiais triukais, rekomenduoja pasižiūrėti, ką valgom, kiek valgom ir kaip leidžiam savo laisvalaikį. Subalansuota mityba ir sportas – tai baisiausi celiulito priešai, todėl skanėstus, miltinius produktus, riebius patiekalus vertėtų iškeisti į sveikesnį maistą – liesą mėsą, varškę, žuvį, daržoves, grikius ar kitas kruopas, o svajingą sekmadienio pogulį ant sofos pakeiti į ilgą pasivaikščiojimą, bėgimą, pasivažinėjimą dviračiais ar paprasčiausius pritūpimus.

Masažai

Tai išties yra labai efektyvus celiulito gydymas. Namuose pačios galite masažuoti  problemines kūno vietas. O kad masažas būtų efektyvesnis, į pagalbą pasitelkite kavos tirščius arba medų, šios dvi priemonės, kurių galima rasti beveik kiekvienuose namuose, puikiai kovoja su nepatrauklia apelsino žievelės oda. Masažą galite atlikti rankomis arba specialiomis vakuuminėmis taurėmis, kurių galite įsigyti vaistinėse arba grožio prekių parduotuvėse. Tiesa, pirmuosius kartus nepersistenkite, nes, kol oda nepripratusį prie masažo, gali atsirasti mėlynės.

Kontrastiniai dušai

Tokius dušus pasidarykite  du – tris kartus per savaitę. Pirmiausia išsimaudykite šiltame vandenyje, o po kelių minučių apliekite celiulito pažeistas vietas šaltu vandeniu, po to vėl šiltu. Šią procedūrą pakartokite bent tris kartus. Kontrastiniai dušai ne tik sumažins celiulitą, suaktyvins kraujotaką, bet ir turės teigiamos įtakos imuninei sistemai.

Jūros dumblų kompresai

Jūros dumbliai dar nuo Senovės Egipto laikų yra žinomi kaip itin veiksminga grožio priemonė. Net šiandien gausu kosmetikos, kurios sudėtyje yra šios medžiagos, tačiau, kovojant su celiulitu, jums prireiks ne kremų su jūros dumbliais, o grynų džiovintų jūros dumblių, jų galite įsigyti kiekvienoje vaistinėje. Taigi, jūros dumblius užpilkite karštu vandeniu ir palikite 20 min. per tą laiką jie išbrinks ir bus paruošti naudojimui. Jūros dumbliams išbrinkus, įlašinkite į juos kelis lašelius citrusinių vaisių eterinio aliejaus ir kiaušinio trynių, viską išmaišykite ir gautą masę tepkite ant probleminių vietų. Po to jas apvyniokite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui. Jūros dumblių kompresai bus veiksmingai, jei juos kartosite reguliariai.

Visgi, jei kovoje su celiulitu pralaimite, visada galite kreiptis į specialistus, kurie apsiginklavę modernia ir pažangia technika padės atsikratyti celiulito ilgam.

Parengė sveiko gyvenimo būdo puslapis Los.lt