Press "Enter" to skip to content

Ką mūsų įpročiai papasakoja apie mus kitiems

images (2)

Kiekvienas iš mūsų turi keistenybių. Mūsų įpročiai, didelės  ar mažos „nuodėmės”,  dažnai labai iškalbingi ir daug gali apie mus papasakoti. Niekas šiais laikais neabejoja, kad kūno kalba yra svarbi ir aplinkiniai susidaro nuomonę ne tik iš žodžių, drabužių ar rekomendacijų, bet ir „perskaito” iš mūsų povyzos. Taigi, kai kada mes nesąmoningai siunčiame signalus – o pamiršę savimi pasirūpinti (nepatepę rankų kremu ar laiku neužsirašę pas manikiūro meistrą), galime siųsti visai ne tuos signalus, kurių tikimės. Bet apie viską iš eilės.

Įprotis: Odos kasymasis
Priežastis: sausa oda
Ką sako jūsų kūnas: Pasak, kūno gestų „šifruotojų”, odos kasymasis reiškia, kad jaučiate labai didelę įtampą ir nesaugumą. Kai žmogus krapštinėjasi, jis taip lyg ir save ramina. Šiam įpročiui užkirsti kelią ne taip ir sudėtinga – nepmirškite kūno ir rankų kremo, drėkinkite odą tiek iš vidaus (gerkite vandenį), tiek iš išorės – įvairūs drėkinamieji kremai ir emulsijos. Jei esame stiprūs ir galime susidoroti su stresais, kam aplinkiniams signalizuoti, kad jaučiame diskomfortą ir nerimą?

 Įprotis: Nagų kramtymas
Priežastis: Jums nedelsiant būtinas manikiūras
Ką sako Jūsų kūnas: Nagų kramtymas parodo stresą ir frustraciją. Kramtydamas nagus, žmogus nusiramina, nes gali nors kažką kontroliuoti – nukąsti atplyšusią odelę ar nelygų nagą. Tačiau, tokia „kontrolė” atrodo mažų mažiausiai neestetiškai. Geriausias patarimas – kuo greičiau skambinti manikiūro specialistei, juk visai nesinorėtų, kad dėl to būtume išvadintos nesusidorojančiomis su stresu.

Young woman studying and biting her nails

Įprotis: Sukioti plaukus
Priežastis: Jūsų plaukai tokie puikūs, kad norisi juos kuo dažniau liesti.
Ką sako jūsų kūnas: : Moterys plaukų sukiojimą tarp pirštų dažniausiai naudoja kaip flirto priemonę. Tačiau sukiotojų būna įvairiausių ir vieningos nuomonės, kodėl taip yra nėra – vieni suka plaukus, kai yra pavargę ar nervingi, kiti – žiūrėdami televizorių ar nuobodžiaudami. Pasistenkite kuo rečiau liesti plaukus, nes ant rankų yra ne taip mažai įvairiausių nešvarumų. Be to aplinkos nešvarumai nusėda ir ant plaukų. Toliau tęsti manau neverta, ir šiaip viskas aišku.

Įprotis: Laižyti lūpas
Priežastis: Jūs pamiršote savo lūpų balzamą.
Ką sako jūsų kūnas: Šio gesto paaiškinimų gali būt pačių įvairiausių – tai gali rodyti didelę emocinę įtampa, nuo kurios lūpos ir burna  džiūsta. Arba, kad jūsų norite kažko saldaus – pyrago ar šokolado. O galbūt flirtuojate – ir jums norisi bučinio. Kaip bebūtų, nuo laižymo lūpos dar labiiau išsausėja, susidaro odos atplaišėlės, o vėjuotą dieną – gali ir nužvarbti. Taigi, geriausia išeitis – pasirūpinti tinkamu lūpų balzamu.

Gerų minčių ir kuo mažiau netinkamų signalų!

 

Reklama: Veido kremai