Press "Enter" to skip to content

Vestuvinės šukuosenos: natūralus nuotakos įvaizdis Vs. princesės įvaizdis

 

Vestuvės yra viena svarbiausių švenčių moters gyvenime, dar paauglystėje mergina pasvajoja, kaip atrodys per savo didžiąją šventę, o atėjus lemtingajai dienai ji puikiai žino, kokios nori vestuvinės šukuosenos, kokia turi būti suknelė, makiažas ar manikiūras. Pakalbėkime šiandien apie du gana kraštutinius nuotakos įvairius: natūralų ir princesės. Kokie jų privalumai, kokie trūkumai?

Natūralus įvaizdis karaliauja podiumuose

vestuvines-sukuosenos

Natūralus nuotakos įvaizdis yra išties ekstremalus pasirinkimas, kuriam ryžtasi tikrai ne kiekviena jaunoji. Kuriant šį įvaizdį, naudojama itin mažai kosmetikos: idealiai prie odos tinkantis makiažo atspalvis, šiek tiek skaitalų, blakstienų tušas ir natūralaus atspalvio lupų blizgis. Visa kita priklauso nuo visažisto gabumų. Tuo tarpu, specialios vestuvinės šukuosenos yra nedaromos, pirmenybė teikiama natūralumui. Nuotakos plaukai dažniausiai būna palikti tokie, kokie yra, arba lengvai pagarbanojami, sukuriamas vadinamasis „kelių dienų sruogų“ efektas. Žavesio suteikia į plaukus įsegta gyva gėle. Suknelė paprasta, pastelinių spalvų, be jokių įmantrių blizgučių ar kirpimų. Didžiausias šio įvaizdžio pliusas, kad jis sukuria beprotiškai lengvos, moteriškos ir žavingos moters įvaizdį. Kita vertus, jei mėgstate dažytis, jei jus žavi šiek tiek glamūrinis įvaizdis, toks pasirinkimas ne jums. Su tiek mažai makiažo galite jaustis tiesiog „nuoga“ ir ne savo vėžiose.

Princesės įvaizdis – visada populiarus

vestuvines-sukuosenos2

Pirmiausia išsiaiškinkime, kad princesės įvaizdis nėra tortą primenanti, blizgučiais nusagstyta vestuvinė suknelė, ant galvos suveltas varnų lizdas, kurį sovietmečio „stilistai“ mėgo vadinti vestuviniu kuodu ir į akis krentantis klaikiai ryškus makiažas. Taip, princesės įvaizdis mėgsta prabangą, įdomių formų, šiek tiek pustas sukneles ir žėrinčius papuošalus. Taip, nuotakos makiažas yra ryškus, visažistai, į pagalbą pasitelkę tamsesnių ir šviesesnių tonų skystą makiažo pagrindą, pakoreguoja veido bruožus, dirbtinėmis blakstienomis išryškina akis ir t.t. Vestuvinės šukuosenos taip pat yra įmantrios: aukštai galvoje sukelti kuodai, įdomūs pynimai ir pan. Dažnai tokioms šukuosenoms yra sunaudojama begalė plaukų lako ir įdeda nemažai darbo. Koks rezultatas? Ryški, pastebima ir glamūrinė nuotaka. Koks princesės stiliaus trūkumas? Nenatūralumas, perdėtas dėmesys paviršutiniams dalykams.

Kita vertus, sakyti, kurios vestuvinės šukuosenos yra geriausios, koks makiažas ar suknelė labiausiai tinka yra sudėtinga. Kuriant nuotakos įvaizdį, nėra tokių sąvokų kaip „gerai“ ar „blogai“ svarbiausia, kad jaunoji jaustųsi patogiai ir jos įvaizdžiu rūpintųsi patyrę specialistai.