Press "Enter" to skip to content

Sportas ir klaidos. Kaip dažniausiai klysta merginos?

mergina-bega

Šių laikų rykštė mūsų kūnui – sėdimas darbas ir mažas fizinis aktyvumas, kurie lemia ne tik pavojų atsirasti antsvoriui, tačiau ir kūno suglebimą, raumenų nusilpimą, laikysenos bei stuburo problemas. Sveikata svarbi, o sportuojantis žmogus pagal visus dėsnius yra daug sveikesnis. Tačiau kur dažniausiai klystame sportuojant?

Sėdimas darbas = sportas privalomas

Kaip minėta, sėdimas darbas išties kenkia mūsų stuburui. Reta kuri mergina sugeba sėdėti tiesiai kaip styga – paprastai tai pakrypsti, tai pasilenki, tad vieni raumenys įsitempia, kiti suglemba. Tą ištaisyti galima sportuojant, kuomet stiprinami visi raumenys ir taip vėliau nesusilaukiama didesnių sveikatos problemų. Tinka bet koks sportas – bėgimas, treniruoklių salė, irklavimas, slidinėjimas, šokiai, kalanetika ir pan. Net jei nereikia mesti svorio, sportuoti privaloma reguliariai, taip pat rūpintis sveika mitybą, esant specialiems poreikiams padeda ir papildai.

Kada geriausias metas sportuoti?

Tai amžinas klausimas, kuriam atrodo vis norisi patikslinti atsakymą. Geriausia sportuoti tada, kuomet esi pailsėjusi, išsimiegojusi, pilvas „negroja maršų“, tačiau nepersivalgiusi. Geriausias laikas apie pietus. Jei darbo grafikas neleidžia ištrūkti per pietus ir sportuojama po darbo, tuomet reiktų būti nepervargus darbe ir baigti sportą bent 2-3 valandas prieš miegą.

Maistas ir sportas

Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų – merginos laikosi griežtos dietos ar badauja sporto metu siekdamos numesti svorio. Sportuojant žmogui reikia daug daugiau maisto medžiagų, mineralų ir vitaminų, o maisto ribojimas ir sportas gali ne padėti, o priešingai pakenkti organizmui. Pasitaiko, jog net sporto metu alpstama – to tikrai negalima leisti. Tačiau tai nereiškia, jog galima kirsti mėsainius. Mitybą subalansuoti gali specialistai, treneris, o papildomai gauti energijos gali padėti produktai sportui – specialūs papildai, amino rūgštys, baltyminiai kokteiliai, medžiagos reguliuojančios svorį, atsistatymą po fizinio krūvio, energijos lygį.

Kalbant apie maistą ir svorio metimą, specialistai rekomenduoja valgyti po mažau, tačiau dažniau – kas 2,5-3 valandas. Taip greitėja medžiagų apykaita, o tai kaip žinia daro įtaką svorio reguliavimui. Taip pat nereiktų daryti klaidos, kuomet paskutinį kartą valgoma 18 val. Paskutinis valgymas turi būti 3 valandos prieš miegą, o ne kažkokiu susigalvotu laiku.