Press "Enter" to skip to content

Ruošiesi vestuvėms? 5 patarimai susiję su vestuvių fotografu

fotogidas.lt vestuves

Pasiruošimas vestuvėms yra pakankamai ilgas ir kruopštus darbas, todėl ne veltui pastaruoju metu populiarėja vestuvių planuotojų profesija – nuostabūs pagalbininkai. Tačiau net ir turint kas organizuoja ir padeda, apie vestuvių fotografo pasirinkimą tenka galvoti ir patiems jauniesiems. Todėl dalinamės keliais praktiškais patarimais.

1. Fotografą pradėkite rinktis pagal jo darbus, t.y. nuotraukas. Kiekvienas fotografas turi savo stilių, mėgstamas kompozicijas, spalvas ir tai daro kiekvieną fotografą unikaliu. Net ir skirtinga technika leidžia išgauti skirtingus rezultatus. Taigi pirmiausia išsirinkite tą fotografą, kurio nuotraukos jums patinka ir patys norėtumėte tokių pat fotografijų.

2. Išsirinkus kelis fotografus, kurių darbai jums patinka, laikas susipažinti gyvai. Ir tai yra privalomas fotografo pasirinkimo etapas. Susitikite kavos, aptarkite savo lūkesčius, paklausykite ką jums patarti gali fotografas. Galite net padaryti mini bandomąją fotosesiją, tiesiog, kad pajaustumėte ar jums malonu būti su tuo žmogumi. Juk fotografas bus šalia svarbiausią gyvenimo dieną, todėl geriausia, kuomet iš karto susidraugaujate ir jaučiate pasitikėjimą. Tai labai svarbu, kad būtumėte užtikrinti sklandžia fotosesijos eiga.

3. Nedelskite, fotografą rezervuokite kuo anksčiau. Paprastai geri fotografai jau būna užpildę savo vasaros tvarkaraštį prieš gerą pusmetį. Todėl rekomenduojama rezervuoti bent prieš 9-12 mėnesių. Faktiškai jau tada, kuomet apsisprendžiate dėl datos. Vestuvių fotografai dirba visuose Lietuvos miestuose, tad nesvarbu kur tuoksitės ar eigoje nuspręstumėte tuoktis kitoje bažnyčioje ar kitame mieste – fotografui tai nėra svarbu, jis gali atvykti bet kur. Todėl pirmiau fotografas, o tuomet jau ramiai galite derinti su šventės vieta susijusias detales.

4. Pasirašykite sutartį. Kalbėti apie idėjas ir draugiškai bendrauti yra viena, tačiau oficialus dokumentas yra visai kas kita. Sutartyje turi būti užfiksuota fotosesijos trukmė, fotosesijos dalys(apsirengimas, kelionė į bažnyčią, fotosesija bažnyčioje ir sveikinimai prie jos, fotosesija išvykoje ir fotosesija puotoje). Užfiksuokite kiek nuotraukų fotografas pateiks, kokiu formatu, ar bus fotoalbumas, fotoknyga ir pan. Aptarkite papildomas paslaugas ir kainas, pavyzdžiui, kuras, dekoracijos ir pan. Visa tai turi būti aptarta iš anksto, kad vėliau nenustebintų fotografo pateikta sąskaita, jei fotosesijos metu paprašysite kažko papildomo.

5. Kiekvienas žmogus turi skirtingą suvokimą apie tai kas gražu, todėl jei turite specifinių pageidavimų, pavyzdžiui, norite būti fotografuojami iš kairės ar dešinės pusės, nes jūs sau gražesni atrodote būtent iš tos pusės. Tokius dalykus geriausia pasakyti iš anksto, pateikti savo fotografijų pavyzdžių. Tai leidžia fotografui susidaryti įspūdį kas jums gražu ir į ką atkreipti dėmesį fotografuojant. Fotografas nėra aiškiaregis, tad jei kažkas „kirba“ mintyse – nebijokite pasakyti.