Press "Enter" to skip to content

Ką geriau nedovanoti vyrams Kalėdų proga

kaledos

Kol mažieji raito laiškus Kalėdų Seneliui, suaugusieji suka galvas, kuo nustebinti savo antrąją pusę: vyrai po truputį pradeda žvalgytis į juvelyrikos parduotuvių virtinas, uostyti kvepalus, o moterys…. Moterys mėgsta gauti dovanas ir jas dovanoti, dovanos dailiosios lytės atstovėms asocijuojasi su dėmesiu, meile bei geromis emocijomis. Tad nieko nuostabaus, kad dalis moterų, rinkdamos dovanas vyrui, nori, kad dovano ne tik maloniai nustebintų mylimąjį, bet ir tarsi skleistų žinutę apie jos jausmus.

Ties šia vieta vertėtų sustoti ir pakalbėti, kodėl moterys ir vyrai kartais jaučiasi nesuprasti. O viskas gana paprasta, nesigilinant į mokslinius tyrimus, galima teigti, kad vyrai racionalūs ir praktiški, gyvenime vadovaujasi protu ir geležine logika, tuo tarpu, moteris dažniau valdo emocijos. Ir tai nėra blogai, būdami skirtingi mes vieni kitus papildome. Kita vertus, skirtumai dažnai lemia ir nesusikalbėjimą tarp dviejų lyčių. Tad nieko nuostabaus, kad kai kurios kalėdinės dovanos vyrams visai nepatinka, o mylimoji jaučiasi neįvertinta. Taigi, natūraliai kyla klausimas, kokios tai dovanos?

  • Mielos smulkmenos. Tai pliušiniai žaislai, įvairios statulėlės, interjero dekoravimo detalės. Daliai moterų tokios dovanos asocijuojasi su maloniu dėmesiu, kurį jos labai mėgsta. Deja, tokios kalėdinės dovanos vyrams visai ne prie širdies, nes jos visiškai nepraktiškos. Priešingai – kaupia dulkes ir blaško dėmesį. Tad moterims, kurios nori nudžiuginti vyrus, vertėtų rinktis praktiškesnes ir funkcionalias dovanas.

  • Papuošalai. Reikia pripažinti, kad vyriška juvelyrika šiuo metu išties išgyvena vienus geriausių laikų, tačiau tyrimai rodo, kad 80 proc. vyresnių nei 27 metų vyrų papuošalus vertina neigiamai ir yra įsitikinę, kad jie skirti moterims, o ne vyrams, tad su tokia dovana reiktų elgtis išties atsargiai.

  • Skutimosi putos ir peiliukai. Tokie daiktai – tai kasdieniniai pirkiniai. Tokią dovaną vyras gali priimti kaip priekaištą, kad jis neskiria pakankamai dėmesio savo išvaizdai. Taigi, jei dovanoti vyrišką kosmetiką, geriau rinktis prabangius, jam patinkančius kvepalus.

  • Dovanos ne dovanos. Moterys, galvodamos apie dovaną vyrui, dažnai nepamiršta ir savęs, tarkim, perka du bilietus į teatrą ar baletą, kurį seniai jau norėjo pamatyti. Visgi, dovana turi būti skirta mylimajam, o ne sau. Tad pirmiausia būtina pagalvoti apie mylimojo pomėgius ir troškimus.

Taigi, moterims vertėtų atminti, kad jų mylimieji mėgsta praktiškas, buityje panaudojamas arba džiaugsmo jiems suteikiančias dovanas, pavyzdžiui, kompiuterinius žaidimus, mobiliuosius telefonus, kvepalus ir pan.