Press "Enter" to skip to content

Teatras vaikams atveria pasaulį!

DSC_3497

Vilniaus Raganiukės teatras esamiems ir būsimiems mažiesiems teatro mylėtojams pristato gegužės repertuarą, gimtadienio programų ir akcijų įvairovę. Raganiukės teatro komanda užsibrėžė įgyvendinti tikslus, kurie atvers vaikams duris į teatro pasaulį.

Teatras – tai nuostabi ir nepakartojama šalis, kurioje viskas neįprasta. Patekę į ją, pirmiausiai pamatysite piešinius ir dekoracijas, kurios gimsta dailininko vaizduotėje, o pasaulį išvysta jo dirbtuvėse, išgirsite nuostabią muziką. Ten susitiksite su personažais, kuriuos sukuria dramaturgas, o scenoje įkūnija aktoriai. O viską į vienumą sujungia spektaklis – stebuklingas reginys, kurio metu išgyvenate kartu su personažais dėl jų nesėkmių, džiaugiatės jų pergalėmis, o svarbiausia – neišeidami iš žiūrovų salės, galite nukeliauti į bet kurią pasaulio šalį, į bet kurį laikmetį, netgi į gilią senovę.
Tokiu būdu teatras nutiesia giją tarp praeities ir dabarties, padeda kurtis jaunojo žiūrovo pasaulėvaizdžiui, formuotis vertybėms ir idealams. Moko jį atskirti gėrį nuo blogio, pamatyti grožį gyvenime ir žmonėse.

Lokys ir mergaite.foto

Teatrą kuria daug žmonių. Tai – dramaturgai, režisieriai, kompozitoriai, dailininkai, baletmeisteriai, butaforai, grimuotojai, ir žinoma – aktoriai. Aktoriai yra tarsi teatro stebukladariai. Savo širdžių šiluma jie atgaivina pjesių personažus, literatūros kūrinių herojus. Šie žmonės tam skiria didžiąją savo laiko dalį, o kartais ir visą gyvenimą.

Trys parsiukai.foto 1

Raganiukės teatras plačiai atveria duris visoms šeimoms, norinčioms atitrūkti nuo kasdienybės, nuo darbų, mokslų ir pasinerti į magišką pasakų, stebuklų pasaulį. Jūsų lauks ir Nenuorama Lokys ir Gražioji Mergaitė, ir Trys paršiukai ir Padykęs Pifas bei Linksmosios sesutės Milda ir Matilda.
Būsime kartu su vaikais svarbiausiomis jiems progomis.RT_LOGOTIPAS

Gimtadienio šventė vaikams – laukiamiausias metų įvykis. Raganiukės teatre savo gimtadienį sutiko daugybė vaikų ir jų tėvelių. Kiekvienais metais sulaukiame grįžtančių jau paūgėjusių vaikų. Kadangi gimtadienis metuose yra vienas, todėl ir ši diena turi praeiti nepakartojamai. Raganiukės teatras vaikus ir jų tėvelius pasitinka su teatralizuota gimtadienio programa, kurią veda vaikų pamėgti personažai. Teatro programos „Raudonkepurė“ ir „Trys paršiukai“ ypatingos tuo, jog vaikai čia pasijunta tikromis žvaigždėmis, nes turi galimybę įkūnyti pasakų herojus. Dar viena teatro naujovė – kūrybinės dirbtuvės. Gimtadienio programos metu visi svečiai turi galimybę pasigaminti savo rankomis interjerinę lėlę. Savomis rankomis sukurti norimą pasakų personažą vaikams ir tėveliams padėda profesionali lėlių meistrė.

Ar dargana, ar saulė, Raganiukės teatras Jūsų laukia plačiai atvėręs duris Vilniuje, adresu Stanevičiaus 24. Ypatingai laukiame senjorų su anūkais, nes senjorai į spektaklius eina nemokamai!