Press "Enter" to skip to content

Spalvingos vaikų kambario idėjos

Gyvenimas labai mėgsta pokštus. Kai jau atrodo, kad viską padarei, sukūrei ir beliko mėgautis tuom, ką padarei – ima ir atsuka kitą savo pusę. Kaip bebūtų, visi pasikeitimai į naudą, ir, kaip sakoma, gavęs niuksą nuo gyvenimo – nepamiršk pamokos. Bet šiuomi kart norėčiau rašyti ne apie gyvenimo subtilybes, bet apie baldus ir idėjas vaikų kambariams.

Atėjo metas pasidairyti po baldų parduotuves ir pasiieškoti naujų baldų dukrų kambariams. Mėgstu apžiūrėti įvairias naujoves, patikrinti, ką gražaus ir patogaus siūlo baldų parduotuvės. Man baldų pirkimas visada labai rimta užduotis – juk vis tik tai ne kojinės ar suknelė, kurią galima nusipirkti tik todėl, kad pasitaisytum nuotaiką ar reikia naujų spalvų gyvenime. Baldai pas visus namuose stovi ne vienerius metus. Ši taisyklė galioja net vaikų kambario baldams, nors jie „išaugami” – kinta lovos ilgiai, linijų griežtumas, aukščiai: vienokių reikia kūdikiui, kitokių paaugusiam mažyliui ir visai kitaip į aplinką žvelgia paauglys.

Ir nors labiausiai kintantys, vaikų kambariai įrenginėjami ypač atsakingai. Juk spalvinė gama, medžiagų tekstūros ir faktūros turi būti malonios akiai, lengvai prižiūrimos (juk tikrai nepavyks išvengti dėmių ar menininkų apraiškų, kurias teks išvalyti), įtikti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kai kada, tenka pasitelkti psichologijos žinias, kad atkalbėtum nuo viso oranžinio ar violetinio kambario ar vaikiškos lovos – sunkvežimiuko su lemputėmis.

Ar kada susimąstėte, kokia lova ideali Jums?

Man ideali lova – be patalynės dėžės, ant kojelių, kad būtų patogu išsiurbti ir tvarkyti. Na, maždaug, kaip šita:

Billo

Tačiau panelės užprotestavo, nes jos esą lovoje ne tik miega, bet ir žaidžia. Be to kartais reikia priimti drauges – „mergaičių vakarėliai” ir „savaitgaliai” vis dar madingi. Tokiais atvejais reikia arba tinkamo čiužinio, arba ištraukiamos lovos. Pastarasis variantas tiktų ir tuose namuose, kai vietos nedaug, o vaikų bent jau du. Ištraukiamos vaikiškos lovelės taupo vietą ir mamų nervus. Vienas iš tokių variantų galėtų būti šis:

 

aa1

 

Kai lova paklota, ji užima visai nedidelę erdvę, o atėjus vakarui, ją paprasta „išpakuoti”:

 

lovyte2

Lovos šone pasiūtos kišenės irgi puiki idėja – yra kur pasidėti skaitomą knygą ar mylimą žaislą:

 

 

aa3

Dviems vaikams, ypač jei jie nebijo aukščio, tiktų ir įvairūs dviaukščių lovų variantai, juolab daugelį tokių lovų galima transformuoti į dvi atskiras vaikams paaugus:

abc

Mums šis variantas atkrito iš karto, nes du iš trijų vaikų nemėgsta aukščio, o ta, kuri galėtų miegoti viršuje – visai jokio entuziazmo šiam sprendimui neparodė. Vis tiek manau, kad tai vienas iš ne pačių blogiausių sprendimų, kai reikia taupyt vietą ir vaikai mėgsta karstytis. Nors…  man labiausiai patinka atskiros lovos kiekvienam vaikui, kaip ir atskiri kambariai su savo erdvėm ir nuotaikomis:
aaaa

aaa3

 

Tie, kas domisi baldų naujovėmis, jau suprato, kad daugumoje nuotraukų – itališki vaikų baldai. Mėgstu italų dizainerius dėl jų inovatyvumo ir meilės vaikams – vaikiškos lovos, kurias užsakinėdavome ir tada, kai turėjome vaikų prekių parduotuvę, visada būdavo nepriekaištingos kokybės, mielos liesti rankomis, tvirtos. Niekada neteko nusivilti, kad tik paveiksliukas jų gražus, nors dažnai užsakinėdavau būtent pagal elektroninį katalogą. Užskaitom jiems kaip pliusą.

Taigi, kokia vaikiška lova būtų ideali Jūsų vaikams?

Smagių idėjų!