Press "Enter" to skip to content

Pavasaris. Daržininkystė ant palangės

10176063_837900219571447_2877826927610235741_n

Daržininkystė namuose, ekologija, sveika mityba – tai dalykai, kuriais dabar domisi vis daugiau žmonių.

Visai netikėtai gavau dovanų iš tinklapio minisodas.lt. Jau senokai buvau pastebėjusi knygyne įdomias pakuotes, su gražiais paveikslėliais ir augalų auginimo instrukcijomis,  tačiau, kažkaip pasėdavom sėklas į vazonėlius ar šiltnamį, tai ir pirkti neprisiruošiau. Bet pagalvojau, kad tai gali būti puikia dovana jauniems daržininkams ir sodininkams bei žmonėms, kurie nemėgsta skintų gėlių. O tokių pažįstu ne vieną ir ne du. Pasirodo, ne tik aš taip galvojau apie dovanas – nes šis gaminys ne kartą pelnęs geriausios metų dovanos apdovanojimą.

Bet šį kartą  ne apie tai, ką ruošiamės dovanoti.

Pastebėjau, kaip sakiau, šią  idėją knygyne ir… pasidžiaugiau išradingumu. Dar grįžus tinklapį apžiūrėjau. Būčiau gal ir pamiršus, bet viena pažįstama pasidalino jų konkurso nuotrauka socialiniuose tinkluose. Vėl prisiminiau įdomią lietuvių verslininkų idėją. Šiame konkurse laimėjau braškę, kuri pasirodo gali augti ant palangės.  Vakar gavau siuntinuką, o jame dar pridėta dovana – pakelis su garstyčiomis ir pipirais.

Mūsų namuose auga trijulė, tai merginos labai smailos ant augalų pasirodė, visaip įkalbinėjo, kad joms tas dovanas atiduočiau. Mamos širdis minkšta, tai pasiūliau Mildai  rašyti augalų augimo dienoraštį. Jį rasite: laumėsvaikas.lt tinklapyje. Ji pasižadėjo, kad fotografuos kas savaitę ir aprašinės, matysim, kiek laiko užsidegimo užteks. Jei ką – priglausiu atgal į savo surfinijų-pelargonijų-žemuogių-pomidorų minidaržą.

Pasakysiu, kas mane labiausiai pradžiugino:

– kad augalus galima auginti visus metus ant šviesios palangės arba po staline lempa;

– kad nereikia jokių vazonėlių;

-kad nereikia galvoti apie žemę augalams (man tai pati didžiausia problema, nes vis pamirštu grįždama iš parduotuvės įsimesti pakelį žemės, esu ne sykį apskritai nepasodinus augalų, nes pražiopsodavau palankų metą);

– nereikia sandėliuoti sėklų – jos iš sykio kartu su žeme yra pakelyje;

– skatina vaikus domėtis daržininkyste, stebėti augalų augimą, ugdo kantrybę ir supratimą;

– išsami instrukcija, net su receptu patiekalo, kuriam pravers užaugintas augalas.

Dabar lauksiu, kol dukros užaugins braškes ir patieks šitaip (receptas iš minisodas.lt pasiūlymų):

 

RECEPTAS: Braškės šokolade

MUMS REIKĖS:
– 6 braškės

– 50g juodojo šokolado
– 50g baltojo šokolado

GAMINIMAS: Ištirpdykite juodąjį šokoladą dubenyje virš verdančio vandens puodo. Padarykite tą patį su baltuoju šokoladu kitame dubenyje. Kai tik šokoladai ištirps, atsargiai nuimkite dubenius nuo puodų. Visas 6 braškes pamirkykite juodajame šokolade, smailiuoju galu. Padėkite braškes ant riebalams nepralaidaus popieriaus, kad atvėstų ir sustingtų. Pamirkykite braškes baltajame šokolade ir padėkite ant popieriaus. Palaukite kol šokoladas sukietės ir sustings. Patiekti su didele porcija vanilinių ledų

 

20140503_140744Tai va tiek. Daugiau skaitykite pas Mildutę tinklapyje laumėsvaikas.lt.