Press "Enter" to skip to content

Pavasario akcentai interjere (2014 pavasario – vasaros tendencijos)

Best-Interior-Design-Trends-2014-9

Prašvitus pavasario saulei dauguma susimąstome apie naujus rūbus, garderobo atnaujinimą ir šviesesnes, gaivesnes spalvas – juk po žiemos nykulio norisi kažko netikėto, šviežaus. 2014 pavasario/vasaros spalvinės tendencijos pasikartoja tiek rūbuose, tiek interjere. Rasime čia ir madingąją orchidėjų,

neon 1

ir kajeno pipirų atspalvius:

London-Design-Week-2014

    Tačiau, jeigu nusprendėte atnaujinti interjerą, vertėtų pamąstyti ir apie tai, kad namų nekeičiame kas sezoną, todėl ultramadingas spalvas geriausia palikti aksesuarams ir namų dekoro detalėms, o sienoms rinktis ramesnes, klasikines spalvas. Be to, išdažius visus namus ryškia orchidėjų spalva, neilgai trukus ji atsibos, o rudenį jau bus nebemadinga. O jei šios spalvos pasirinksite minkštą fotelį, pagalves ar vazas – detalės trauks akį ir bylos apie savininko domėjimąsi mados tendencijomis ir skonį:

neon 2Smart-hot-pink-accents-in-the-living-room

Vis dar madingi išlieka ramūs, pasteliniai tonai, beje juos rinktis ir derinti tikrai paprasčiau negu ryškius. Šiuos tonus sėkmingai galima panaudoti ir apipavidalinant vaikų kambarius – pastelinė spalva puikus fonas ryškiems žaislams, vaikų baldams ir patalynei.  Tarp daugelio siūlomų spalvų tikrai rasite tokią, kuri būtų maloni jūsų akiai:

SS-14-HF-2-SOFT-LANDING

a

Tačiau ryškesnių spalvų mėgėjai irgi nelieka nuskriausti – daug gėlių, ryškios spalvos ir įmantrios formos. Gėlės tiek ant audinių, tiek ant tapetų, tiek gyvos – lieka namų dekoro favoritėmis:

tropicalcollage1

London-Design-Week-2014-hot-pink

Kuriant namus, reiktų atkreipti dėmesį ne tik į spalvas, bet ir į tekstūrą – dabar itin gausus 3D tapetų ir audinių pasirinkimas:

Fabric-used-to-create-textured-wall-in-a-minimal-fashion

Madingas išlieka ir ombre efektas (Vanni Archive/Architectural Photography, Bloomingdale’s):

Eclectic-living-room-with-Ombre-wall Vanni Archive/Architectural Photography

Gražių namų ir smagių idėjų kuriant juos!

Iliustracijos iš bettaliving.co.uk, decoist.com, modernhomeinteriordesign.com, deborahmartindesigns.com