Press "Enter" to skip to content

Liepų turgelis

unnamed

Jau nebe pirmą sykį Klaipėdoje vyks Šeimų šventė – Liepų turgelis. Klajojusi po daugelį Klaipėdos vietų, ji jau kelintą sykį vyksta BIG prekybos centre.

Kadangi, ir pati esu už ekologišką vartojimą, ėmiausi padėti platinti informaciją apie Liepų turgelio veiklą. Juk mums ne vis tiek, kokioje žemėje augs mūsų vaikai ir anūkai. Vienas iš būdų – mažinti gamybos apimtis ir besaikį vartojimą – senus, kitiems nebereikalingus, bet dar tinkamus naudoti daiktus, atiduodant kitiems. Taip daiktas prikeliamas naujam gyvenimui.

Todėl ir dviejų mamų – Dovilės ir Jolantos – idėja įsteigti Liepų turgelį atrodo patraukli ir įdomi.

Liepų turgelis – tai mamų daiktų mainai bei prekyba, paskaitos tėvams rūpimomis temomis, vaikų žaidimai, linksmi personažai ir atrakcionai. Mamos gali parduoti nebereikalingus rūbelius, tie kas nepageidauja pardavinėti –  švarius ir tvarkingus gali paaukoti skurdžiau besiverčiančioms šeimoms. Kaip pati sumanytoja teigia, vaikų rūbeliai labai brangūs, o kai kurių net aprengti nesuspėji – negi mesi viską į šiukšlyną. Pardavus, galima įsigyti kitus. Tas pats ir su žaislais – vaikams dažnai nusibosta žaislas, tai galima nupirkti kito vaiko panaudotą. Turgelyje susirenka šeimos, jos bendrauja, dalijasi patirtimi ir nuomonėmis, mamos netgi „vežimėlių” draugių susiranda. Tai be materialios naudos, dar labai svarbus ir bendravimo faktorius. Šiuo metu, kai visi labiau įninka į technologijas, užsidaro namuose – tai puiki proga iš naujo atrasti gyvą bendravimą.

Jau devintasis Liepų turgelis bus kovo 30 d. Pradžia: 10.30. Vieta: BIG prekybos centras, Klaipėda.

Reiktų pažymėti, kad apsilankyti galite, net jei nesiruošiate nieko pirkti – visi renginiai ir pramogos Šeimų šventėje nemokamos, be to galite laimėti daug prizų ir siurprizų iš Liepų turgelio rėmėjų.

Liepų turgelio viena iš sumanytojų ir įkūrėjų Dovilė Garadauskienė.

1Akimirkos iš ankstesnių Liepų turgelių.

 

 

2

3

Va, čia vienam iš turgelių paskaitą skaičiau:4

O čia mano dukros įspūdžiai iš pieš metus vykusio Liepų turgelio.