Press "Enter" to skip to content

Kas nutinka, kai patingime nusivalyti makiažą

Tik filmuose moterys iš ryto pabunda su nuostabiai atrodančiu makiažu, nes iš vakaro siautė su draugėmis naktiniame klube ir nukrito miegot, jo nenusivaliusios. Realybė kiek kitokia – ne tokia žavinga ir ne tokia nekalta. Ir į kino žvaigždes rytais tampame ne tokios ir panašios – plaukai pasišiaušę, akys užtinusios, o skruostą puošia raudonas spuogas. Nuotaika sugadinta, o iš tikro tam išvengti būtų užtekę kelių akimirkų vakare.

Visoms yra tekę makiažo nenusivalyti – patingime, pamirštame, tačiau tai nėra taip nekalta, kaip atrodo.

Kas darosi su makiažo priemonėmis, kai su jomis miegate naktį ir kokį poveikį jos daro. Net jei jos labai natūralios, prabanngios ir labai patikimos.

Žinoma, nei viena neįsivaizduojame makiažo be makiažo pagrindo. Juo padengiamas didžiausias veido plotas. Per dieną, makiažo pagrindas sukaupia natūralių metabolinių procesų šalutinius produktus ir aplinkos teršalus bei bakterijas, pelėsius, erkutes. Skamba nelabai maloniai, o jei pagalvosime, kad visas tas gėris užkemša poras, visai nenuostabu, kad ryte Jus pasveikins iškilęs spuogas. Be to oda ima sausėti, šerpetoti, pagilėja raukšlės, nes suprastėja natūralios odos galimybės atsinaujinti.

Lūpų dažai irgi nėra tik produktas, kuris suteps Jūsų lovos skalbinius. Nenuvalyti lūpų dažai dirgina lūpas, sukelia sausumą ir skeldėjimą. Taigi – kas vakarą kruopščiai nuvalykite, nušveiskite ir gerai pamaitinkite lūpų odą drėkinamuoju balzamu, ypač jei mėgstate ryškius gaminius.

Tušas. Nenuvalytas tušas gali stipriai sudirginti akis, sukelti patinimą, blefaritą, konjunktyvitą. Jei šie baisūs žodžiai Jūsų neišgąsdino, tada dar galima pridėti, kad blakstienos tampa trapios ir lengviau lūžta. Be to, sukibusios miegant nuo tušo, lengviau išsipeša.

Jeigu turite laiko nusirengti, rasite kelias akimirkas ir nuvalyti kosmetikai nuo Jūsų veido. Kad nepamirštumėte, laikykite makiažo valiklį ir kosmetines servetėles ant prie lovos esančios spintelės.

Džiaukitės smagiais rytais ir gražia oda!