Press "Enter" to skip to content

Kalėdinės dekoracijos (III): stalo serviravimas

christmas-party-decoration-ideas_8

Kaip ir žadėjau – tęsiu įrašų ciklą – kalėdinės dekoracijos. Jau rašiau apie šviesas – žvakes, lemputes – ir apie žaisliukus kalėdų medžiui, šį sykį apie stalo serviravimą šventiniams pietums. Lapkritis pats laikas pagalvoti, kokias spalvas rinksitės kalėdiniam dekorui, pasirūpinti servetėlėmis, žvakėmis, vazomis, smulkiomis detalėmis – servetėlių žiedais, mažomis smulkmenomis – nertomis snaigėmis, žaisliukais ar pan. Ir visai nesvarbu, kokias spalvas pasirinksite – tradicines, niekad neišeinančias iš mados – raudoną, žalią, baltą, aukso arba sidabro ar pikantiškesnes – violetinę, juodą. Madinga tai, kas padeda jaustis puikiai ir komfortiškai, džiugina akis. Stalo dekorą reikėtų derinti ir prie likusių namų dekoro detalių – eglutės, namų papuošimų.

Nebūtinai pirkti specialius kalėdinius indus – su Kalėdų seneliais, eglutėmis arba amalais. Juos naudosite vieną karta per metus – geriau klasikinius indus puoškite kalėdinėmis dekoracijomis ir pasirinkite staltieses ar servetėles. O specialių indų -užteks vieno kito, kad sukurtumėte kalėdinę nuotaiką. Juos panaudokite saldainiams, saldumynams ar kitiems tradiciniams patiekalams serviruoti.

Kalėdiniam stalui nepagailėkite dekoro detalių – lai jis būna prabangus, šventinis. Be to nepamirškite gyvų gėlių, žvakių, eglių ar pušų šakelių. Gamtinės medžiagos dar galite surasti miške.

Stalo dekorui galite naudoti ir amalą, nors jis ir nuodingas. Be to gyvus augalus visai nesudėtinga paversti auksiniais ar sidabriniais nupurškus specialiais dažais.

 

christmas-table

 

christmas-dinner-table-1

christmas-table-setting

tablescape_christmas-plaid-5_heidikinscooks_dec-2013

red_green

christmas-dinner-menus

christmas-party-decoration-ideas_3

Nepamirškite pasirūpinti ir kitomis detalėmis – kėdžių puošmenonis, staltiesėmis, mažomis dovanėlėmis svečiams, kurios padeda sukurti šventinę nuotaiką:

Holiday Placesetting christmas-party-decoration-ideas_2 $_35

Kokios kalėdinės dekoracijos bepuoštų Jūsų namus – svarbiausia, gera nuotaika, nepervargusi šeimininkė ir idėja.

Gražių namų!