Press "Enter" to skip to content

Dovanos vaikams: 10 dovanų idėjų

b49800ad8e24c071_org

Artėjančios šventės verčia pasukti galvą, ką padovanoti artimiesiems. Tikriausiai, neprieštarausite, kad patys pagrindiniai dovanų laukėjai – vaikai. Kol vaikai mažiukai – tėvai lengvai atspėja jų norus. Dovanos paprastos – lėlė, mašina, lavinama knygelė.

O kaip su paaugusiomis atžalomis? Juk būtent dėl jų svajonių, tėvai verčiasi per galvą ir mėgina padaryti bet ką. Savaime suprantama, lengviausia paklausti pačių vaikų, ką jiems padovanoti. Norai paprastai labai nuspėjami – mobilūs telefonai, kompiuteriai, plančetės, USB raktai, mp3 grotuvai ir pan. Šios dovanos norimos didžiosios dalies vaikų ir nieko nepakeisi – gyvename greitame technologijų amžiuje. Tačiau, jei jau visus technologinius norus jau esate išpildę, tada gal pravers kiti įdomūs variantai.

1. Kūrybinės dovanos. Jei vaikas krapštukas, mėgsta piešti, lipdyti, konstruoti – neprašausite pro šalį padovanoję kūrybinius rinkinius. Tai gali būti ir loom bands rinkiniai, ir staklės draugystės apyrankėms pinti, ir veltinio lakštų rinkinys, nelygu kokį hobį vaikas turi. Nepamirškite pasidomėti, kokie rankdarbiai „ant bangos” jų klasėje bei kuo domisi atžala, kitaip galite nupirkti daiktą, kuris gulės kampe.

2. Stalo žaidimai. Jų būna pačių įvairiausių – nuo visai paprastų iki labai sudėtingų. Šios dovanos įtraukia ne tik vaikus, bet ir namiškius, vienija juos.

3. Kambario dekoro detalės, kad ir sienų lipdukai. Ypač įdomūs tie, ant kurių galima rašyti – kad ir lipni kreida rašoma lenta. Tai  dovana ne tik vaikui, bet ir visai šeimai – puikiai tarnaus kaip priminimų, piešimo, mokymosi ar gražių žodžių parašymui šeimai ryte:

zalia7-320x280

4. Knygos. Čia ir komentarų labai daug nereikia – tik parinkite tinkamai amžiaus grupei skirtas knygas. Pernelyg paprastos – paaugliams bus neįdomios, o suaugusiųjų problemos – kartais dar neįkandamos.

5. Praktiškos dovanos. Šita dovanų kategorija man beveik visad būna sudėtingiausia – reikia gerokai pasukti galvą, tačiau rezultatas gali būti ir neprastas – tarkim, jei padovanosite stiklainį, su visais pyragui skirtais ingriedientais, galbūt pažadinsite virtuvės šefą vaike? Be to jas galima suasmeninti, priklijavus lipdukus – tam pravers kad  ir kreida rašomi lipdukai. Prie praktiškų dovanų priskirčiau ir puodelius, man bent jau buvo atradimas,  kreida rašomi puodeliai, kurie gali praversti, kai paaugliams nekalbadieniai:

piesia-500x500

6. Pakvietimai į kiną, pramogoms arba į mėgstamą paauglių parduotuvę.

7. Papuošalai. Auskarai, apyrankės, įvairūs pakabukaiirgi nebloga idėja dovanoms. Tik nepamirškite, kad dovana paaugliui – tai rinktis reiktų atitinkamus papuošalus. Jei patys nelabai įsivaizduojate – pažiūrėkite, kaip rengiasi ir puošiasi jūsų vaikai ir jų draugai. Juk kaip sakoma, tai ką sako mama blogai, o drabužius galima nešiot tik iš močiutės spintos.

8. Sporto reikmenys. Krepšinio ar futbolo kamuolys, riedučiai – irgi neblogas pasirinkimas, jeigu vaikas, kuriam  skirta dovana – aktyvus.

9. Abonementas į būrelį, specialios pamokos. Dar viena idėja, kuria galima pasinaudoti ne tik per Kalėdas. Gal būt vaikas senai nori lankyti futbolą ar pasimokyti makiažo subtilybių – kodėl nesuteikus jiems tos galimybės? Individualios pamokos nekainuoja milijonų, bet suteiks nemažai teigiamų emocijų. Tokių pamokų siūlo įvairios mokyklos, muziejai, net kavinės.

10. Ir, žinoma, kišenpinigiai. Kaip beskambėtų banaliai – paaugliams visai neblogai yra dovanoti grynuosius. Išradingai juos supakuokite, o kur išleisti –  vaikai visada suras.

Linkiu smagių akimirkų ir dovanojantiems, ir tiems, kurie tas dovanas gaus!

 

One Comment

  1. Irena Irena 2018 05 08

    Labai puikus straipsnis, dabar zinosiu, ka galiu dovanoti anukelui kai paauks! Labai patiko kreida rasomi puodeliai, galima ant ju zaisti iksiukus ir nuliukus :)) mokinti mazyli emociju nuopiesiant linksma ar liudna veidukus :)) na as suplanavus pirmojo gimtadienio proga nupirkti chiccoo motocikliuka savo anukelui, tikiuosi patiks. O kaip jums atrodo?

Comments are closed.