Press "Enter" to skip to content

Batai, 2014-2015 ruduo/žiema

Vėstant orams, tenka prisiminti ne tik šiltesnius rūbus, megztinius, paltus, bet ir batus. Batai, brangiausias aksesuaras, be kurio joks komplektas nėra išbaigtas. Jie, kaip ir rūbai, paklūsta mados įgeidžiams, nors batų formos keičiasi ne taip greitai, kaip rūbų siluetai.

Aš, kaip ir visos moterys, mėgstu apžiūrėti naujausias tendencijas, pasimėgauti spalvomis. Ypač dėkinga šių metų rudens/žiemos madingiausių spalvų paletė. Mėgstamas splavas gali rasti bet kokio amžiaus moteris, jos ryškios, sodrios. O batų niekada nebūna per daug, ar turi penkias poras ar penkiasdešimt. Netikit?

Kokių batų dairytis šį rudenį ir artėjančią žiemą (šito nelabai dar noris – toks gražus šiemet ruduo – pasaka)?

Pirmiausia, be ko neapsieisime – nuostabūs kulniukai. Tai dažniausia tendencija, varijuojanti spalvomis, ir kulniuko forma. Ypač įspūdingai atrodo Miu Miu kolekcijos kulniukai – varžtai (nuotraukos iš Altazurros, Dianos Von Furstenberg, Donnos Karan ir Miu Miu kolekcijų). Pasižiūrėkite modernius sprendimus:

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_high_heel_shoes3 fall_winter_2014_2015_shoe_trends_high_heel_shoes2 fall_winter_2014_2015_shoe_trends_high_heel_shoes1 fall_winter_2014_2015_shoe_trends_stiletto_bootsO jei vis tik elegantiški ir dailūs aukštakulniai Jums atrodo nuobodūs – kita tendencija kaip tik deklaruoja grubius kulnus, dekoruotus metalinėmis kniedėmis, kuo įdomesnis sprendimas – tuo geriau. Batai ypač traukia akį stabilumu (nuotraukos iš Dolce&Gabanna kolekcijos):

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_chunky_heel_shoesRudens/žiemos sezonas neįsivaizduojamas ir be žemakulnių batų. Jie visada turi savo gerbėjų, nes dalis moterų vertina komfortą, patogumą. Šiemet, svarbu ne tik patogumas, bet ir stilius. Manau, kad tikrai neliks nepastebėta Chanel mados namų žemakulnių interpretacija – patogūs ir sportiški sneakeriai:

 

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_flats1 fall_winter_2014_2015_shoe_trends_flats

Dirželiai ir sagtys taip pat šį sezoną „ant bangos”. Jų rasite beveik visose garsiųjų mados namų kolekcijose – Tadashi Shoji, Valentino, Saint Laurent, Chloé, Lanvin, Roland Mouret, Dior ir kitų. Juk tai taip moteriška, žavinga ir subtilu:

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_shoes_with_buckles

Tarp madingų tendencijų anaiptol ne paskutinė – platformos. Šiemet jos turi vyriškų batų užuominų, puoštos akutėmis, Turinčios metalinę tekstūrą. Platformas rasite visose kolekcijose, pradedant elegantiškais Prada modeliais, baigiant DKNY aksesuarų kūrėjais, siūlančiais labiau sportinį platformų variantą:

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_platform_shoes fall_winter_2014_2015_shoe_trends_wedge_shoes

Vyriško tipo batai. Šiuo metu jie dėvimi ne tik su kelnėmis, bet ir su sijonais, suknelėmis. Nuotraukose – oksfordo tipo šventiniai bateliai iš  Hermès, bei siūlomi RED Valentino ir Paul Smith šiam sezonui.

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_masculine_shoes

Žinoma, tai ne visos galimos tendencijos šiam sezonui – yra ir ilgaauliai, ir sportiško tipo, ir išradingi – puošti kailiais, odelėmis, stiklo akutėmis.

 

fall_winter_2014_2015_shoe_trends_sporty_sneaker_boots fall_winter_2014_2015_shoe_trends_creative_original_boots2 fall_winter_2014_2015_shoe_trends_creative_original_boots1

Jei nemėgstate vaikščioti po parduotuves, galite pasinaudoti interneto galimybėmis. Šiuo metu jau nieko nebestebina batai internetu, užsakomi iš katalogų ar parvežami pagal užsakymą net neprisimatavus. Geros firmos paprastai pateikia tikslius išmatavimus, taigi tereikia rinktis sau tinkamus. Na, apie pirkinius internetu parašysiu kitą sykį.

Gražių minčių. Juk vis tiek batų nebūna per daug?