Press "Enter" to skip to content

5 dalykai, kurių neverta dėti ant veido

Lemons

Internete pilna įvairiausių patarimų, naminių receptų, pasiūlymų  – ant veido siūloma dėti kaukes iš pačių netikėčiausių dalykų, bet prieš išmėginant ant savojo, siūloma pagalvoti, kad gal verčiau „nemėginkite to pakartoti namuose”.  Kai kurie ingriedientai siūlomuose receptuose gali sudirginti odą, sukelti uždegimus ir sausumą. Galbūt po vieno karto nieko ir nenutiks, bet perspektyva nelabai viliojanti.

Štai tik 5 dalykai,  labai populiarūs, apipinti mitais ir įeinantys į daugelio naminių kosmetikos receptų sudėtį:

Citrinos. Citrinų sultys yra labai labai rūgščios, jos gali sunaikinti dantų emalį. O jei neskiestas citrinos sultis uždėsite ant veido, galite sudirginti odą ir pažeisti  odos epidermį. Veikiamas saulės toks veidas gali itin nudegti.

Kepimo soda. Nelabai geras draugas odai ir labai šarminis produktas – soda. Jos PH 9, kai tuo tarpu normalios odos – 4,5-5. Jeigui naudosite sodą veidui valyti, galite pakeisti pH balansą, sutrikdyti natūralų odos gebėjimą reguliuoti drėgmę. Geriau lai ji padeda virtuvėje šveisti puodus ir nešvarius paviršius.

Vazelinas. Iš tikro tai naftos produktas, kuris gali būti naudojamas kaip greitoji pagalba sausai odai, įkandimui patepti ar išsausėjusiam ploteliui patepti. Jis nedrėkina, o tik užsandarina poras ir neleidžia išgaruoti natūraliai drėgmei. Tačiau tai ne drėkiklis, ir anksčiau ar vėliau sukels odos sausumą ir kitus nemalonius pojūčius.

Karštas vanduo. Jeigu labai mėgstate karštą dušą, turėtumėt atsiminti, kad jis suardo natūralią apsaugą iš aliejų ant veido odos. Be to, karštu vandeniu nesunku nusiplikyti, ypač žiemą, pajuntate, kad oda išsausėja ir niežti.

Cukrus. Apie cukraus naudą ir žalą dabar galite perskaityti kone kasdien. Jis vadinamas įvairiais epitetais – „nuodu”, „lengvu narkotiku” ir pan. Jei žiūrėsime grynai iš kosmetinės pusės, cukrus puikus pagalbininkas, kai norite nušveisti savo kojas ar kūno odą, tačiau nedraugiškas veido odai. Cukraus kristalai per stambūs ir lengvai pažeidžia ploną veido odą. Veidui naudokite kuo švelnesnius abrazyvus, nes per grubios dalelės nubraižo odą, ji dėl to greičiau sensta.

Žinoma, yra dar ir daugiau liaudiškų „gerų” dalykų, kurie nepadeda, o gali pakenkti – alkoholis, vandenilio peroksidas, kūno losjonas, plaukų lakas ar dantų pasta. Prieš tepant ką nors ant veido, pamąstykite, kad jo oda plona, ją lengva pažeisti. Pasverkite tariamą naudą.

Gerų minčių ir saugių grožio procedūrų!