Press "Enter" to skip to content

3 knygos, kurias turi perskaityti kiekvieno penkiamečio tėvai

Šeimos, auginančios vaikus kartais puikiai žino, jog namuose nutinka įvairiausių dalykų ir ne retai sunku žinoti, ar tėvų priimti sprendimai yra teisingi. Visgi auklėjimas, yra labai atsakingas darbas, nes būtent šeimoje vaikui įskiepijamos vertybės ir pasaulėžiūra, kuria jis vadovausis visą likusį gyvenimą. Tėveliams, kuriems itin rūpi atsakingai auklėti savo vaiką, rašomos knygos internetu ir parduotuvėse apie tai, kaip pažinti, bendrauti, o kartais net ginčytis su savo vaiku taip, kad šis užaugęs žinotų teisingus atsakymus į gyvenimiškus klausimus. Štai Jums trejetukas knygų, kurias naudinga perskaityti siekiant efektyvaus auklėjimo namuose.

laimingi vaikai knyga1. Dreikurs T., Soltz V. „Laimingi vaikai” – 2007. Ši knyga skirta mažamečius vaikus auginantiems tėvams. Penkeri metai – tai toks vaiko raidos etapas, kuomet vaikui atrodo, jog visas pasaulis sukasi tik aplink jį. Knygos internetu ir knygynuose kaip ši, mokina tėvus, kaip peržengti liniją, skiriančią Jus nuo vaiko. Šioje knygoje remiantis psichologijos ir pedagogikos principais, paaiškinama, kaip bendrauti su vaiku, ugdyti bendradarbiavimą ne bausmėmis ar tironija, o tik pagal demokratinius principus. Ši knyga gali tapti Jums puikiu vadovu, siekiant darnių ir garbingų santykių su vaiku. Čia taip pat rasite praktinius patarimus, kaip ugdyti vaiko kūrybiškumą, spręsti kasdienes problemas ar net įveikti vaiko purkštavimus.

sunkūs vaikai knyga2. Herm S. „Sunkūs vaikai. Praktiniai patarimai auklėtojams ir tėvams” – 2005. Dažnai auginant mažus vaikus namuose užverda toks chaosas, jog atrodo, kad su vaiku neįmanoma susitarti kalbant bet kokia kalba. Apie tai kalbama šioje knygoje. Autorė realiais pavyzdžiais ir paprastais praktiniais patarimais paaiškina, kaip priartėti prie tokio vaiko, kuris atrodo itin sunkiai valdomas. Čia apibūdinamos vaiko elgesio formos ir paaiškinama, kaip jas įveikti arba kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Suformuoti abipusį pasitikėjimo ir bendradarbiavimo ryšį su sunkiu vaiku – itin sudėtinga. Todėl ši knyga yra puiki pagalbininkė, kaip tokį vaiką sudominti, patraukti į mėgstamą veiklą, leisti jam būti vaiku, tačiau kartu išmokti disciplinos ir pagarbos. Ši knyga padės pažinti ne tik savo atžalą ir jos psichologiją, bet ir išsiaiškinti, ką darote ne taip, kad vaikas nenori atsiskleisti arba užsiaugina ragus.

kaip užauginti vaikus mamai3. Bromfield R., Ervin Ch. „Kaip užauginti tikrą vyrą be tėvo šeimoje: vienišos motinos gidas” – 2006. Ši knyga skirta vienišoms mamoms, kurios augina sūnus. Dažnai psichologai teigia, jog ypač stiprūs ryšiai užsimezga tarp skirtingų lyčių: sūnaus ir mamos, dukros ir tėvo. Tačiau jei viena auginate penkiametį sūnų, gali tekti susidurti su kai kuriomis sunkiai išsprendžiamomis problemomis. Tokio tipo knygos internetu ir knygynuose padeda mamai kovoti su kasdieniais sunkumais, išmokti suprasti sūnaus kalbą ir įgyti žinių, padedančių išspręsti iškilusias ribines situacijas namuose. Gali būti, jog tėvas namuose sūnų auklėja šiek tiek labiau pasikliaudamas intuicija ir vyriška logika, kurią svarbu įskiepyti mažajam, todėl ši knyga yra nepamainoma vienišų mamų enciklopedija, kaip bendrauti su berniuku. Ši knygą papasakos, kaip atskleisti vyrišką vaiko charakterį, išugdyti tikrą savimi pasitikintį vyrą.