Press "Enter" to skip to content

Šeštadienis. Nidos pusė maratono ir neišskridęs gandras

t_2013-09-28 10.10.34

Ar žinojote, kad šiandien bėgtas Nidos pusė maratono?  Ne?

Dauguma į Nidą važiuoja ilsėtis, net ir dabar rudeniop – pasidžiaugti tyru oru ir ramybe. Pasivaikštai pamariu, pasidairai į  kitus tingiai vaikštančius žmones, apsuki ratuką apie Parnidžio kopą. Tada kavinukėj išgeri kavos ir be jokios skubos keliauji toliau. Ypač rudenį šitaip būna. Tik ne  šį šeštadienį.

Šiandien čia susirinko beveik penki šimtai bėgimo entuziastų ir antra tiek – jiems prijaučiančių sirgalių. Keturioliktus metus iš eilės jie susirinko į Nidos pusę maratono. Bėgimui visai nesvarbus nei amžius, nei socialinis luomas. Už tai geri batai ir noras – privalomi. Mes irgi to paties į Nidą atskubėjom.

Šeštadienis išaušo nieko gera nežadantis – pliaupė lietus, vėsa savo pirštais lindo už apykaklės. Jau net suabejojau, ar mano jaunimas sugebės bėgti savo užsibrėžtą distanciją – 1 km. Bet. Diena išsiblaivė ir  nušvito puikia rudenine saule – net ir šildančia truputį. Visiems nuotaikos pagerėjo, daugiau ryžto akyse atsirado.

Nidos pusės maratono trasa, kaip sakė komentatorius – viena sudėtingiausių Lietuvoje:

zemelapis

Susirinko beveik penki šimtai žmonių, vedinų savų tikslų – kas rekordus pagerinti, kas sau įrodyti, kad gali. Rinkosi skirtingas distancijas, kiekvienas pagal savo jėgas. Ir mažųjų bėgikų tikrai nemaža  buvo, mūsų Joris nebuvo mažiausias. Mačiau, net kūdikėlį bėgantį su mama. Svarbiausia, užsispyrimas. Mūsiškiai visi trys baigė kilometrą – katram geriau sekės, katram – prasčiau, bet juk svarbiausia sudalyvauti. Mažųjų trasa lengvesnė, su mažesniais kalneliais. Taigi, jei kas šiemet suabejojote – tikrai drąsiai kitąmet bandykite.  Dabar dar laukiam oficialių rezultatų, nes kol sugaudžiau visus tris savo bėgikus – ir man pačiai beveik pusė maratono gavosi. Juokauju, žinoma.  Ir iš tikro tai keturis – nes Dainius įveikė visą distanciją, apie rezultatus tegul pats girias.

Kur dar, jeigu ne Nidoje, gali pamatyti tokį vaizdą, kai žiūrint per marias į  horizontą, matai tik debesis ir dangus tarsi apsikabinęs su žeme:

 

t_2013-09-28 13.28.01

 

Radom ir pasilikusį gandrą, kuris mielai vaišinosi žvejų pagauta žuvimi ir pozavo  fotografuojantiems:t_2013-09-28 13.28.41

Gero savaitgalio visiems. Ir sportuokit. Juk iš tikro, ilgas kelias prasideda nuo pirmo žingsnio, o pusė kilometro žymiai geriau negu nulis.

One Comment

  1. Dalyvės straipsnis apie „Nidos pusę maratono“ | runnerpatch Dalyvės straipsnis apie „Nidos pusę maratono“ | runnerpatch 2013 09 29

    […] nei iš „Palangos moksleivių kroso“, nei iš „Nidos pusmaratonio“, siūlau paskaityti šį „Eitne.lt“ straipsnį apie vakar vykusį „Nidos pusę […]

Comments are closed.