Press "Enter" to skip to content

Renginių organizavimas gamtoje – kas svarbu

Reikia pripažinti, kad lietuviškas klimatas ne dažnai mus lepina gražiais ir šiltais orais, todėl prasidėjus vasarai stengiamės kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, pabėgti nuo miesto betoninių džiunglių šurmulio ir atgauti jėgas motinos gamtos glėbyje. Todėl neretai ir renginių organizavimas iš pobūvių salių ir restoranų persikelia būtent į gamtą. Tačiau norint, kad šventės niekas nesugadintų, reikia žinoti keletą taisyklių, apie kurias dabar ir pakalbėsime.

Taisyklė Nr. 1: tik šviežias ir tinkamai paruoštas maistas.

valgiai

Vestuvės, gimtadieniai, įmonių renginiai ar paprasčiausia iškyla, turbūt nėra tokios šventės, kurioje nebūtų patiekti užkandžiai ar ruošiamas maistas. Juk vasara šašlykų ir kepsnių metas! Tačiau dėmesio, būkite atidūs, netinkamoje temperatūroje laikomas ir blogai paruoštas maistas gali sugadinti šventę ilgam. Todėl svarbiausia, kad pasirūpintumėte tinkama higiena – švariu vandeniu rankoms plauti, geriamuoju vandeniu. Kepdami kepsnius stenkitės nedėti jau baigiančių iškepti ir žalių kepsnių šalia.

Jei maistą užsakėte iš kavinės tai pasirūpinkite, kad būtų paruošta tinkama vieta jam laikyti. Patiekalų neturėtų pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai, o šaltus produktus laikykite šaltkrepšyje. Tuo tarpu, karšti, skaniai garuojantys kepsniai neturėtų būti laikomi ilgiau kaip dvi valandas, stenkitės, kad jis neatvėstų. Taip išvengsite skrandžio ir viso virškinamojo trakto kaprizų. Beje, kai šilta ir odą kutena saulutė žmogus greičiau apsvaigta, todėl organizuodami renginį gamtoje stenkitės nevartoti stipriųjų gėrimų arba jais nepiktnaudžiauti.

Taisyklė Nr. 2: kokia šventė be pramogų

renginiai-gamtoje

Renginių organizavimas gamtoje ir pramogos yra neatsiejami vienas nuo kito. Būnant gamtoje dažnai norisi ne tik ilgų pokalbių prie laužo, bet ir aktyvios veiklos, kurį užimtų svečius, dar labiau suvienytų darbo kolektyvą ir visiems suteiktų neišdildomų prisiminimų. Juk pramogos gamtoje suteikia visišką laisvę, pakrauna geromis emocijomis ir ugdo darbuotojų komandinį darbą.  

Jei svečių daug ir visi vieni kitų gerai nepažįsta – tai susipažinimo žaidimai puikus taktas pradėti šventę. Senas kaip pasaulis „Kuo jis vardu ir kokie jo pomėgiai“ žaidimas gali puikiai pasitarnauti norint visus supažindinti. Esmė paprasta, kiekvienas dalyvis pasako savo vardą ir kelis žodžius apie save, o einantis po jo prisistato apie save ir primena savo kolegos pasisakymą. Žinoma, paskutiniam dalyviui sunkiausia, nes teks išvardinti visų vardus ir pomėgius, tačiau juoko dozė garantuota.

Orientaciniai žaidimai – komandinio darbo, sumanumo ir išradingumo išbandymas. Visiems kartu siekiant pergalės, svarbus kiekvieno nario žinių bagažas, taktikos pasirinkimas ir už uodegos nutverta sėkmės paukštė. Be to, orientaciniai žaidimai puikiai tinka bet kokio amžiaus ir fizinio pasiruošimo žmonėms. Tiesa, jei nesate orientacinių žaidimų žinovas, gali tekti kreiptis į profesionalus, kurie pasirūpins, kad trasa būtų įdomi ir nuteiktų pakiliai.

Kita vertus, visada galite prisiminti vaikystę, juk gamtoje visi gali jaustis laisvai, todėl tokie žaidimai kaip slėpynės (tik nusibrėžkite slėpimosi plotą, kad nereiktų ištisas valandas klaidžioti miške), aukšta žemė ir kiti puikiai tinka žaisti gamtoje.

Ir pabaigai, taisyklė Nr. 3:

Renginių organizavimas gamtoje puikus pasirinkimas, norint smagiai praleisti laiką ir nuvaryti blogas emocijas į šalį. Tačiau nepamirškite, kad motina gamta ne visada gali savim pasirūpinti, todėl būkite jai draugiški ir po šventės viską palikite taip kaip radote.