Press "Enter" to skip to content

Pora savaičių iki šv. Velykų

 

Kaip ir kasmet – ši kalendorinė šventė ateina kaip pavasario pranašas. Šiemet Velykos ankstyvos, taigi teks dar ir striukes beigi storus šalikus apsimūturiuot, nes šaltukas niekaip nenori užleist savo vietos. Bet iš kitos pusės ir gerai – nereikia per pliurzes braidyti, o saulė visas dienas žeme ridinėjas.

Taigi, pirmiausia pristatysiu kelias dekoro idėjas šiai gražiai šventei. Kaip dažyti kiaušinius per šiuos ketverius metus, kol gyvuoja tinklapis prirašiau nemažai – Kiaušinių marginimo būdai. Galima ir vašku, ir šilko kaklaraiščiais, ir samanom ar lukštais – kiekvienam pagal poreikius ir galimybes.

Velykos man dar patinka ir todėl, kad vainiką galima šviesesnį, pavasarišką durims sugalvot. Tegul tai nėra tipiška lietuviška tradicija, bet… juk nebūtinai kas gražu yra lietuvių sugalvota:

2013-03-10 14.19.32

Jei norėsit pagamint kažką panašaus į maniškį  – prireiks: vytelių pagrindui. Rinkitės lankstesnes, geriau daugiau jų suvyniot, kad tvirtai laikytųsi. Rafijos surišimui. Smulkių dirbtinių gėlių šakelių. Mes su dukrom dar mažą lėlytę patupdėm – Jūs galit paukštelių ar kiaušinių kompoziciją padaryti. Viskas priklauso nuo norų ir fantazijos.

Pats metas pagalvoti apie velykinę žolytę – jei norit jos gražios, vešlios – ją reikia pasėti dvi savaitės iki Velykų. Sėklų negailėti, o ką sėsit ne taip ir svarbu – avižas, miežius ar kitokius javus:

zolyte

 

Siūlau pamąstyti ir apie stalo dekoravimą – juk nebūtinai šventė, tai balta staltiesė ir baltos servetėlės. Velykos daug spalvų ir atspalvių atnešanti šventė, pranašaujanti gamtos prabudimą:

EasterTable

 

Daugiau įvairių stalo dekoro idėjų rasite čia.

Kartais užtenka tik išradingai sulankstyti servetėles:

easter_napkinarba pamerkti gėlių:

geles

 

Va toks truputį išsiblaškęs įrašas apie velykines dekoracijas.

Gerų minčių ir puošnių namų!

 

 

2 Comments

  1. Marytė Marytė 2013 03 17

    Labai geros idėjos.Ačiū jums.

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2013 03 24

      Į sveikatą. Gero švenčių laukimo.

Comments are closed.